Despăgubiri de jumătate de MILION de euro pentru un angajat concediat pentru că nu era „amuzant” la locul de muncă

Un angajat din Franța va primi despăgubiri de jumătate de milion de euro după ce a fost concediat pentru că nu era "amuzant" la locul de muncă şi pentru că nu se conforma valorilor "fun & pro" ale companiei. 

03 feb. 2024, 21:17
Despăgubiri de jumătate de MILION de euro pentru un angajat concediat pentru că nu era „amuzant” la locul de muncă

Curtea de Apel din Paris a dispus reangajarea unui bărbat care a fost concediat pentru că nu era „amuzant la locul de muncă”. Mai mult, judecătorii au decis ca angajatorul să-i plătească o despăgubire de aproape 500.000 de euro, potrivit Mediafax.

Citește și: Cum poți câștiga 100 de euro de zi. Angajatorul oferă și cazare, transport și instructaj

În noiembrie 2022, Curtea de Casaţie se pronunţase deja în favoarea reclamantului, afirmând că acesta avea dreptul să nu participe la „chefurile” organizate la locul de muncă în weekend.

Reclamantul, un consultant angajat în 2011, fusese concediat pentru incompetenţă şi pentru „nepotrivire culturală” cu valorile „fun şi pro” ale companiei. El criticase organizarea de „seminarii şi petreceri de weekend cu băuturi, care au dus frecvent la consum excesiv de alcool, încurajat de asociaţi, care puneau la dispoziţie cantităţi mari de alcool, şi de practici care implicau promiscuitate, intimidare şi incitare la diverse excese”.

Citește și: Se taie ajutoarele sociale, dar statul îţi dă 400 de lei GRATIS fără să ceară nimic la schimb. Ce este Venitul Minim de Incluziune, acordat din 2024

Angajatul şi-a dat angajatorul în judecată. Curtea de Apel din Paris a respins, în martie 2021, plângerea acestuia, însă Curtea de Casaţie a decis că acest lucru a fost greşit.