DESPĂGUBIRI pentru avariile provocate de „hingherii” de maşini. Vezi cum le poţi obţine

Firmele care gestionează ridicarea maşinilor parcate ilegal riscă să plătească despăgubiri în cazul în care autoturismele sunt avariate în timpul ridicării şi transportului.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 08:14
DESPĂGUBIRI pentru avariile provocate de „hingherii” de maşini. Vezi cum le poţi obţine

Poliţa RCA nu poate fi folosită în astfel de cazuri, dar cea CASCO îi salvează pe şoferii păţiţi. Şi demersurile în justiţie sunt o şansă pentru repararea daunelor.

Concret, primul pas pe care trebuie să-l facă un şofer care descoperă că maşina parcată ilegal i-a fost avariată de cei de la firma de ridicări este să meargă la poliţie, pentru întocmirea unui proces verbal de constatare.

Apoi, în varianta ideală în care acesta are încheiată o poliţă CASCO, maşina poate fi reparată pe banii companiei de asigurări, care ulterior îşi va putea recupera cheltuielile de la firma de ridicări.

În lipsa unei poliţe CASCO, şoferii păgubiţi mai au, totuşi, două posibilităţi: fie să se înţeleagă amiabil cu firma de ridicări, fie să o acţioneze în justiţie pentru recuperarea daunei.

Tot mai mulţi şoferi se plâng că maşinile le-au fost avariate de „hingherii” de autoturisme. Luna trecută, o maşină a fost scăpată de la o înălţime de doi metri de cei care o ridicaseră.