Despăgubiri record pentru un om de afaceri, stabilite în Instanţă. ANAF, obligat să-i plătească 8 milioane de lei

Omul de afaceri Valentin Vişoiu a câştigat un proces cu ANAF. În sentinţa pronunţată de judecători se arată că Fiscul trebuie să-i plătească acestuia 8 milioane de lei.

09 iun. 2021, 10:54
Despăgubiri record pentru un om de afaceri, stabilite în Instanţă. ANAF, obligat să-i plătească 8 milioane de lei

Despăgubiri record pentru un om de afaceri din România. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis dispunerea restituirii către Valentin Vişoiu, omul de afaceri care deţine compa­nia de construcţii Conarg şi care a dezvoltat mai multe ansambluri rezidenţiale, a sumei de 7.929.967 lei, achitate în baza unei decizii de impunere a ANAF.

Citeşte şi: DECLARAŢIA UNICĂ 2021. Veşti bune de la ANAF. Ce venituri nu se impozitează

„Respinge recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Juridică împotriva sentinţei civile nr. 5082 din 5 decembrie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Admite recursul formulat de reclamantul Vişoiu Valentin împotriva sentinţei civile nr. 2105 din 26.06.2018 Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare, admite cererea reclamantului.

Dispune restituirea sumei de 7.929.967 lei achitate în baza deciziei de impunere anulate . Obligă recurenta pârâtă la plata către reclamant a sumei de 8.321 lei reprezentând cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Citeşte şi: Noul vicepreşedinte la ANAF e fost ospătar şi vânzător de telefoane. La „skills” dobândite educațional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”

Cine este Valentin Vişoiu

Omul de afaceri Valentin Vişoiu deţine compa­nia de construcţii Conarg şi a dezvoltat mai multe ansambluri rezidenţiale în Bucureşti. De asemenea, Valentin Vişoiu şi-a extins portofoliul şi în transportul aerian pri­vat.

De asemenea, el are afa­ceri şi în industria energiei.

Valentin Vișoiu mai este implicat şi într-un proces în care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a introdus acțiune în civil și solicită despăgubiri de 375.050.942 de lei, adică aproape 78 de milioane de euro.

Suma este solicitată de ANRP de la Valentin Vișoiu, Florin Șerban Barbu, Gheorghe Adrian Manole, de la fostul vicepreședinte ANRP, Theodor Cătălin Nicolescu și de la expertul evaluator, Alexandru-Florin Hanu.

În acel dosar omul de afaceri Valentin Vişoiu a cumpărat cu 2,7 milioane de euro drepturile litigioase asupra unui teren de peste 20 de hectare din sectorul 3 al Capitalei. Apoi, terenul a fost evaluat la peste 377 de milioane de lei, adică peste 78 de milioane de euro, bani pe care i-a plătit ANRP-ul către cei 3.

De asemenea, Valentin Vișoiu a fost condamnat în primă instanță la 7 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul de corupție Publitrans pentru dare de mită, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Dosarul de corupție este legat de contractul de achiziție, în perioada în care primar al Piteștiului era Tudor Pendiuc, a 80 de autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigura transportul public local în oraș, potrivit justnews.ro.