Noul vicepreşedinte la ANAF e fost ospătar şi vânzător de telefoane. La „skills” dobândite educațional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”

Noul vicepreşedinte la ANAF este un Emil Sămărtinean, un fost chelner şi vânzător de telefoane. Acesta nu are experientă administrativă şi spune că ar fi urmat un doctorat, dar fără să-şi susţină teza. Mai mult, la "skills" dobândite educaţional, el bifează "analiza faptelor și înțelegerea lumii".

02 iun. 2021, 22:01
Noul vicepreşedinte la ANAF e fost ospătar şi vânzător de telefoane. La „skills” dobândite educațional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”

Noul vicepreşedinte la ANAF este fost ospătar şi vânzător de telefoane. Emil Sămărtinean, membru USR-PLUS, a fost numit de premierul Florin Cîţu în funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Noul vicepreşedinte la ANAF e fost ospătar şi vânzător de telefoane

Citeşte şi Florin Cîţu a explicat cum vor fi folosiţi banii din PNNR: Vom construi 450 de km de autostrăzi şi un spital nou până în 2024

Emil Sămărtinean a fost ospătar şi a vândut telefoane. În perioada 2011 și 2016, acesta a fost agent vânzări, apoi customer support manager la Orange. Noul vicepreşedinte la ANAF nu are experiență administrativă. Acesta spune că ar fi urmat un doctorat, dar fără să-și susțină teza. La „skills” dobândite educațional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”.

Emil Sămărtinean a început să muncească în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În 2008 s-a angajat ca ospătar la Athenee Palace Hilton, acolo unde a stat lucrat până  în 2011.

Sămărtinean a terminat facultatea abia la 25 de ani.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

Greenwald Consulting SRL este o firmă consultanta pentru afaceri si management (din 2018). Cifra de afaceri în 2020 a fost de 139.839 lei, iar profitul net de aproape 96.000 lei. Aceasta are zero angajați.

Ce spunea Dan Barna despre lipsa de experiență a lui Emil Sănmărtinean

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat în trecut la Digi 24 întrebat despre propunerea unei persoane fără experiență pentru funcția de vicepreședinte al ANAF, că nu există niciun element pentru care Emil Sămărtinean să nu fie îndreptăţit să ocupe poziția respectivă. Dan Barna a acuzat „atacuri din presă”, după ce Economedia a scris despre lipsa de experiență a lui Sămărtinean.

Întrebat despre experiența lui Sămărtinean, Barna a precizat că „are experiență în domeniul economic”. „Și eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenției. Puteți spune și despre mine că am vândut cabluri. Nu văd de ce ar fi rușinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane care ar trebui să le reproșăm”, a declarat Dan Barna, potrivit Hotnews.

Citeşte şi Pensii 2021. Florin Cîţu, anunţ şocant! Premierul spune că în 15 ani nu va mai avea cine să plătească pensiile