Despre sarcină la 20, 30 şi 40 de ani

Daca, pe vremuri, mamele noastre vorbeau despre sarcina, la varsta de 20 de ani sau chiar mai putin, in timpurile de-acum, despre sarcina se vorbeste la 30 sau chiar 40 de ani. Specialistii spun ca nu exista nici un algoritm dupa care sa se calculeze varsta optima pentru a intemeia o familie si a face copii. La varsta de 20 de ani, de exemplu, ai putea avea mai multa energie, insa mai putina experienta de viata si mai putini bani. La 30 sau 40 de ani, vei fi mai stabila financiar, vei avea si suficienta experianta de viata, insa va fi mai greu sa ramai insarcinata.

27 iul. 2017, 20:32
Despre sarcină la 20, 30 şi 40 de ani

Despre sarcina la 20-24 de ani

Aceasta perioada este una dintre cele mai fertile. Ciclurile sunt regulate, ovulele sunt eliberate aproape de fiecare data „la termen”. Cu toate acestea, intre 20 si 24 de ani exista doar 20% sanse de a ramane insarcinate in fiecare luna. Daca ai ramas insarcinata, ar trebui sa fii atenta la diabet.

Studiile releva faptul ca femeile de 20 de ani prezinta jumatate din riscul celor de 40 de ani de a dezvolta diabet pe perioada sarcinii. Din punct de vedere emotional, femeile la 20-24 de ani vor da mai multa atentie aspectului fizic. Ele sunt foarte dedicate sotului, mai putin carierei, insa la aceasta varsta un copil s-ar putea sa sa le incurce socotelile. In ceea ce priveste riscul de avort, acesta este de 9,5%, cel mai mic decat in oricare alta perioada a vietii. Datorita calitatilor genetice, este mai putin probabil ca bebelusul sa dezvolte Sindromul Down, de exemplu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.