Despre zodii, horoscop și astrologie

Există 12 semne zodiacale: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.

23 mart. 2023, 17:35
Despre zodii, horoscop și astrologie

De foarte multe ori, la o întâlnire cu o persoană dragă sau cu prietenii, ți s-a pus întrebarea sau ai fost curios să cunoști mai bine pe cineva prin prisma zodiei: “Ce zodie ești”? Nu contează dacă ești pasionat de astrologie sau dacă ai citit sau nu în profunzime despre semnele zodiacale, deoarece, cu siguranță, îți cunoști zodia și știi câteva elemente ce te definesc. Dar de ce este pusă această întrebare? Trăim într-o lume pe repede-înainte, unde totul este de cele mai multe ori programat, repetitiv, iar tot mai mulți oamenii simt nevoia de a pune ordine în lucruri, de a avea o viață mai liniștită, mai sigură, dar și pentru a avea o relație mai bună cu cei din jur. Astfel, tot mai multe persoane au început să citească horoscopul, căutând forme de libertatate, adevăr și sens. E adevărat, horoscopul nu se va suprapune mereu peste faptele tale zilnice.Și totuși, multă lume crede în horoscop, însă puțini cunosc povestea horoscopului și a zodiacului. Un studiu ne spune că 61% dintre români urmăresc horoscopul, dar doar 29% cred că el le poate influența viața într-un fel sau altul. De cele mai multe ori credem ca ne poate influenta norocul si ba unii oameni cred in faptul ca daca esti o zi anuntata norocoasa a horoscop atunci trebuie sa joace la loto, pacanele sau alte jocuri de noroc. În primul rând, horoscopul este una, zodiile sunt alta. Trebuie să știm faptul că astrologia nu este un instrument de ghicit, ci mai mult un ghid spre autocunoaștere. De asemenea, atunci când vine vorba despre zodii, avem tendința să credem cuvânt cu cuvânt ceea ce se spune, însă ele sunt doar caracteristici generale, cu scopul de a îmbunătăți anumite lucruri, de a ne influența sau de a ne ghida în viață. 

 

Horoscopul și cele 12 semne zodiacale

Există 12 semne zodiacale: Berbec, Taur, Gemeni, Rac,Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Fiecare semn are propriile sale puncte forte și puncte slabe, trăsături specifice, dorințe și atitudini diferite față de viață și oameni. Deci, dacă te-ai întrebat vreodată. „De ce ești așa?”, acesta poate fi un răspuns sau o parte a motivului pentru care cineva se manifestă într-un anumit mod. În România, zodiile au legătură și cu anotimpul din care face parte fiecare. Berbecul este cunoscut ca Prier, Taurul este Florar, Gemenii poartă denumirea de Cireșar, Racul poate fi Cuptor, Leul este luna lui Gustar, Fecioara este Răpciune, Balanța este Brumarel, Scorpionul este Brumar, Săgetătorul este luna lui Undrea, Capricornul Gerar, Vărsătorul este cunoscut ca Făurar, iar Peștii sunt în Mărțișor.

Fiecare dintre cele 12 semne ale horoscopului aparțin unuia dintre cele patru elemente – Aer, Foc, Apă și Pământ. Aceste elemente vin cu o energie specială și acționează în fiecare dintre noi în moduri diferite. Astrologia are ca prim scop să ne ajute să concentrăm aceste energii asupra lucrurilor bune din viața noastră și să căpătăm o mai bună înțelegere a potențialului nostru și a trăsăturilor noastre pozitive și, desigur, să ne luptăm cu cele negative. De asemenea, aceste patru elemente ajută la descrierea tipurilor de personalitate unice asociate cu semnele astrologice. Cert este faptul că cele 4 elemente zodiacale au o influență destul de mare asupra trăsăturilor de bază ale comportamentului, caracterului, emoțiilor, a gândirii, precum și a nevoilor.

Ce este astrologia?

Astrologia, cunoscută ca fiind atât o artă, cât și o știință, a apărut în Orientul Mijlociu și în Grecia între cel de-al cincilea și primul secol înainte de Hristos. Cu timpul, a căpătat noi forme și idei în lumea modernă, cu scopul de a înțelege mai bine acest fenomen popular, deși la bază înțelesul a rămas același. Se spune că babilonienii au creat primul sistem cunoscut în astrologie, ca mai apoi grecii antici și egiptenii să dezvolte propriul lor sistem de astrologie. Astrologia ne ajută să înțelegem mai bine lumea în care trăim, ne arată o modalitate de a ne rezolva problemele și de a ne îmbunătățim relațiile cu partenerii, familia și prietenii. 

Concluzii despre zodii, horoscop și astrologie

Încă de la nașterea omenirii, am privit mereu spre stele. Prin natura noastră, suntem animale curioase, dornice să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru și ceea ce ni se întâmplă. Nu numai că am căutat să ne punem amprenta ca civilizație pe Pământ, dar am vrut să înțelegem locul nostru în cosmos și care ne este scopul aici. Depinde doar de tine dacă vrei să crezi sfaturile și ideiile sugerate într-o citire a horoscopului cu privire la relații, obstacole sau problemele viitoare.