Destăinuri MACABRE de la execuţia soţilor Ceauşescu. Interviu cu unul dintre „călăi” VIDEO

Unul dintre membrii plutonului de execuţie a cuplului Ceauşescu, Dorin Cârlan, şi-a amintit, într-un interviu acordat România TV, cum a îndeplinit ordinele date de generalul Stănculescu şi, împreună cu doi colegi paraşutişti, de-ai săi au tras în fostul dictator şi soţia lui.

RomaniaTV.net
13 ian. 2013, 15:29
Destăinuri MACABRE de la execuţia soţilor Ceauşescu. Interviu cu unul dintre „călăi” VIDEO

Dictatorul Nicolae Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au fost executaţi prin împuşcare în ziua de 25 decembrie 1989. Paraşutistul Dorin Cârlan a dezvăluit lucruri uluitoare despre ce s-a întâmplat la Târgovişte.

„Drumul nostru către zid pe care îl ştiam i-a făcut pe ei (Nicolae şi Elena Ceauşescu) să nu mai meargă pe propriile picioare, au fost conduşi în stare de imponderabilitate de către colegii mei, pentru că nu mai aveau putere să meargă. Iniţial ei au crezut că merg la elicopter, după care tovarăşul s-a uitat în ochii mei preţ de câteva momente şi atunci l-am văzut pe Ceauşescu uman; i-au dat lacrimile. După care spre zid a fost foarte demn. A spus: ‘Trăiască Republica Socialistă România liberă şi independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!’, după care a început să cânte un fragment din ‘Internaţionala’ (cântec socialiştilor „Internaţionala”, n.r.)”, a declarat Dorin Cârlan.

Citeşte şi Vila din Primăverii a soţilor Ceauşescu, un LUX la care românii nu visau vreodată FOTO&VIDEO

Dorin Cârlan a povestit că el şi ceilalţi doi colegi ai săi, căpitanul Boierul Ionel şi sergentul major Gheorghiu Octavian, au executat foc fără somaţie. Ceilalţi soldaţi prezenţi au asigurat şi ei foc aproape când Nicolae şi Elena Ceauşescu erau la pământ.

Am tras circa 30 de cartuşe în zona ei (Elena Ceauşescu, n.r.), în capul ei am vrut să se ducă, de la un metru, un metru jumătate. Cert este că nu mi-am dat seama atunci, cum nu îmi dau seama nici acuma, dar aveam pe pantaloni şi pe bocanci urme de oase şi de creier şi de sânge„, a mai explicat Dorin Cârlan pentru România TV.

„Au venit nişte militari de pe acolo care i-a învelit în nişte foi de cort, după care i-a urcat în elicopterul cu care am venit noi. Eram în spatele elicopterului şi nu aveam pe ce să mă aşez şi aşa s-a întâmplat, efectiv am venit cu fundul pe cadavrul tovarăşului Nicolae Ceauşescu„, a mai afirmat Cârlan.

Urmăriţi în VIDEO din GALERIE interviul integral acordat de Dorin Cârlan

Citeşte şi MISTERUL conturilor lui Ceauşescu. Interviu cu un apropiat de-al dictatorilor