Destinaţii de vacanţă pentru luna ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Cât te costă un sejur romantic în străinătate

O vacanţă romantică este probabil cel mai potrivit cadou pentru femei, dar şi pentru bărbaţi în această lună în care sărbătorim iubirea. Şi cum poate nu ai avut timp să rezervi ceva special pentru ziua de Sfântul Valentin, iată câteva idei de sejururi în doi pentru luna februarie.

RomaniaTV.net
11 feb. 2017, 05:43

Roma, numită şi „oraşul etern” este o destinaţie perfectă pentru un cuplu care vrea să sărbătorească dragostea. Se spune că orice pereche care ajunge la Roma şi aruncă un bănuţ în Fontana di Trevi va fi legat de o iubire eternă. Dealul Gianicolo este unul dintre cele mai romantice locuri din Roma pentru că oferă o privelişte de ansamblu spre Piaţa Veneţia. Aici este locul în care se strâng îndrăgostiţii pentru a-şi şopti vorbe dulci de amor şi nu rare sunt ocaziile în care trecătorii pot asista la cereri în căsătorie. Colosseumul, Basilica Sfântul Petru, Piazza Navona sunt alte locuri de poveste care îi aşteaptă pe îndrăgostiţii din toată lumea.

Preţul unui city break la Roma în luna februarie poate varia între 150-200 de euro. În acest preţ sunt incluse biletele de avion, patru nopţi de cazare şi micul dejun. 

Un alt oraş care emană romantism prin toţi porii este Veneţia. Aici, preţurile sunt puţin mai piperate însă probabil că orice cuplu de indragostiti viseaza la o plimbare cu gondola pe marele canal al Venetiei. Este recomandat să vizitezi oraşul în această perioadă pentru că între 11-28 februarie se desfăşoară Carnavalul de la Veneţia, un eveniment pe care nu îl poţi rata. 

Pentru trei nopţi de cazare în Veneţia şi bilet de avion dus-întors, tarifele încep de la 260 de euro

O destinaţie accesibilă şi aproape de casă este Budapesta. Îndrăgostiţii se pot bucura de o croazieră pe Dunăre sau pot să ia cina pe o navă. În cazul în care aleg să parcurgă oraşul la pas, îndrăgostiţii au parte de unele peisaje fermecătoare, pe care nu le vor uita.

 

Preţul pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi bilet de avion dus-întors este de 170 de euro

Porto sau Perla Atlanticului este o destinaţie potrivită pentru luna februarie. Temperaturile de 15-17 grade de aici te vor duce cu gândul la primăvară şi îţi vor permite să descoperi în voie misterele acestui oraş. Porto este recunoscut pentru cele mai întortocheate străduţe labirintice, unde îţi poţi îmbrăţişa iubitul sau iubita departe de ochii curioşilor. Fiind străbătut de râul Duro, oraşul oferă posibilitatea unei plimbări romantice cu barca.

Un city break în Porto în această lună costă în jur de 350 de euro, sumă în care sunt incluse cazarea pentru trei nopţi şi biletul de avion dus-întors. 

Oraşul spaniol Cordoba este ideal pentru o escapadă romantică. Casele albe cu ferestre albastre sau galbene, străduțele pietruite şi foarte înguste, pe care circulă doar mașinile de aprovizionare, mâncarea delicioasă și celebra sangria sunt doar câteva din ingredientele unei vacanţe reuşite în doi. 

Preţul pentru patru nopţi de cazare şi bilet de avion dus-întors porneşte de la 200 de euro. 

Bruges sau „Veneţia Nordului” este un oraş foarte liniştit şi fermecător. Unul din două magazine pe care le întâlneşti aici este o ciocolaterie, de aceea mai este numit şi Oraşul Ciocolatei. Unde mai pui că în oraş există şi un lac numit Lacul Iubirii sau Minnewater, minne însemnând în germană iubire. De pe podul care traversează lacul, poţi avea o panoramă superbă asupra oraşului. 

Un city break în Bruges porneşte de la 180 de euro. În acest preţ intră trei nopţi de cazare şi biletul de avion dus-întors.