Destinații de vacanță preferate de români, incluse în zona roşie COVID-19. Noua listă a intrat în vigoare azi

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic de COVID-19 a intrat în vigoare duminică, 8 august, de la miezul nopţii.

08 aug. 2021, 10:29
Destinații de vacanță preferate de români, incluse în zona roşie COVID-19. Noua listă a intrat în vigoare azi

Destinații de vacanță preferate de români se află de astăzi pe lista statelor cu risc epidemiologic de COVID-19. Pe lista roşie se află Spania, Franţa, Portugalia, Malta, Grecia sau Maldive, destinaţii de vacanţă preferate de mulţi români în această vară.

Citeşte şi: Imagini de infern surprinse în Grecia. Insula Evia, cuprinsă de flăcări: „Durerea este uriașă. Oriunde te uiți vezi doar foc” VIDEO

Persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 care sosesc în România din state aflate în zona roşie intră în carantină.

Anexa la HCNSU nr. 54 din 05.08.2021

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Citeşte şi: Carantină impusă în două zone din Grecia pline cu turiști români

Pe lista galbenă se regăsesc Israel, Statele Unite ale Americii, Turcia, Rusia, Emiratele Arabe, Danemarca, Maroc şi Belgia.

Bulgaria se află deocamdată pe lista verde, dar autorităţile avertizau că ar putea fi inclusă în scurt timp pe lista galbenă.