Destinațiile de vacanță unde este interzis să faci poze! Greșeala colosală pe care foarte mulți turiști o fac

Suntem în era tehnologiei, o eră în care imaginea pe care oamenii și-o fac prin intermediul rețelelor de socializare este mai importantă decât orice CV. Și cum în zilele noastre conturile de pe social media a fiecărei persoane contează mai mult ca oricând, oamenii au tendința de a fotografia tot ce văd, însă puțini sunt cei care știu că există unele locuri în care nu au voie să facă poze.

02 sept. 2023, 21:17
Destinațiile de vacanță unde este interzis să faci poze! Greșeala colosală pe care foarte mulți turiști o fac
Destinațiile de vacanță unde este interzis să faci poze!

Destinațiile de vacanță unde este interzis să faci poze! Atunci când merg în vacanțe, marea majoritate a oamenilor fotografiază tot ce mișcă și ce văd pentru a-și impresiona urmăritorii de pe Facebook sau Instagram sau pur și simplu pentru a avea o amintire din locurile pe care le-au vizitat, însă sunt anumite destinații în care fotografiatul este interzis.

Citește și Corina Caragea, dezamăgită de vacanţa de cinci stele din Sardinia. Ce a deranjat-o pe vedeta Pro TV FOTO

Destinațiile de vacanță unde este interzis să faci poze!

Este vorba despre trei destinații turistice extrem de vizitate în care regula aceasta este sfântă.

De exemplu, turiștii nu au voie să facă poze sau să filmeze în Capela Sixtină din Vatican, pictată de Michelangelo Buonarroti.

Construită între anii 1472 și 1483, Capela Sixtină a fost renovată în perioada 1980 – 1994, iar costurile de restaurare ale celebrului monument s-au ridicat la 4,2 milioane de dolari. Proiectul a fost finanțat de compania Nippon Television Network Corporation care a primit dreptul de a filma și poza toate operele din interior.

Cu toate acestea, la trei ani după ce destinația turistică a fost renovată în totalitate, drepturile de autor au expirat, iar reprezentanții Vaticanului au hotărât să revină la decizia de a interzice fotografiile, pentru a proteja opera de artă.

De asemenea, turiștii trebuie să știe că pe lista de locuri în care nu au voie să facă poze se numără și Abația Westminster, unde pe 6 mai a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. Încă din anul 1906, aici au loc toate încoronările regale.

„Vrem să vă bucurați de istoria și frumusețea sa fără să fiți distrași de fotografii. Vrem să avem în continuare o atmosferă sacră și intimă într-o clădire care e, mai presus de tot, o biserică”, se arată pe site-ul instituției, conform Reader’s Digest.

Mai mult, chiar dacă internetul este plin de imagini din fața Turnului Eiffel, turiștii trebuie să aibă în vedere faptul că atracția turistică din Paris se află pe lista de locuri în care nu au voie să facă poze. Însă, acest lucru se aplică doar noaptea și asta pentru că luminile montate în anul 1985 de Pierre Bideau reprezintă o expoziție artistică protejată de drepturi de autor.

Astfel, este ilegală fotografierea Turnului Eiffel noaptea și publicarea pozelor în mediul online.

Citește și Vouchere de vacanţă 2023. Veste bună, s-a decis în ultima şedinţă de Guvern. 1450 de lei pe card şi pentru această categorie de bugetari