Vouchere de vacanţă 2023. Veste bună, s-a decis în ultima şedinţă de Guvern. 1450 de lei pe card şi pentru această categorie de bugetari

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul a adoptat joi ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă.

01 sept. 2023, 00:23
Vouchere de vacanţă 2023. Veste bună, s-a decis în ultima şedinţă de Guvern. 1450 de lei pe card şi pentru această categorie de bugetari

Vouchere de vacanţă 2023. După dezastrele de la Urziceni și Botoșani, Guvernul oferă vouchere de vacanță angajaților din sistemul public de sănătate. De asemenea, se dau poruri mai mari pentru medicii care fac gărzi.

„Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă. Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă. Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.
Vouchere de vacanţă 2023, schimbări de ultimă oră: vestea bună e că se dau bani mai mulţi, vestea proastă este că se anulează tichetele pentru bugetarii cu salarii mari
Vouchere de vacanţă 2023. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a oferit şi el câteva detalii despre noile măsuri: „se renunță la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizaţii care sunt acordate în acest moment”, se acordă „indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal”, „se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi”.

La finele lunii iunie, reprezentanţii Sanitas anunţau că au obţinut creşteri de venit pentru toate categoriile de salariaţi pe care îi reprezintă, în urma negocierilor cu reprezentanţii Guvernului.

Vouchere de vacanţă 2023. Ministerul Muncii a anunţat recent că Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență prin care sunt introduse noi măsuri privind salarizarea personalului din sistemul sanitar public.

Ajutoare de la stat după explozia de la Crevedia: 10.000 de lei pentru familiile cu casa distrusă peste 75%

„Astfel, începând cu data de 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar, care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar, care asigură asistența medicală, beneficiază și de o indemnizație lunară brută, după cum urmează:

  • 500 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază;
  • 1.000 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi în afara normei legale de bază,
  • 500 lei pentru biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi;
  • 500 lei pentru asistenții medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiati, asistenți medicali de laborator clinic licenţiați, licenţiați în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenți medicali dentari licenţiati, asistenți medicali de profilaxie dentară licenţiați, asistenți medicali licenţiați în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenți medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;
  • între 100 lei și 300 lei lunar pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit legii nu se lucrează, pentru toate categoriile de personal, cu excepția medicilor specialiști și primari și a biologilor, chimiștilor și biochimiștilor care efectuează lunar una sau două gărzi în afara normei legale de bază.

Marcel Ciolacu anunţă sistarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii cu salarii mari

”Eu nu pot să accept ca un bugetar care câştigă peste 2.000 de euro, eu, Marcel Ciolacu, să îl alerg prin birou să îl mai rog să ia şi voucherele de vacanţă. Voucherele de vacanţă sunt cei cu venituri mici. Trebuie să existe o echitate socială”, a adăugat premierul.

Vouchere alimente 2023. Marcel Ciolacu anunţă că s-au alimentat cardurile cu 250 de lei. „Măsura va continua şi în 2024”

Acesta susţine că nu este normal ca cei care au salarii mai mari decât preşedintele ţării să primească vouchere şi alte beneficii.

”Dacă ai venituri ce depăşesc preşedintele ţării şi tu eşti bugetar, păi nu îţi e ruşine să mai stai cu mâna întinsă de la  mine, statul român, să îţi dau şi voucher de vacanţă? Şi pacheţel când mergi la serviciu? Ţi-am dat şofer, ţi-am dat secretară, ai tot, eşti director. Dar nu e cam mult? Trebuie să vină cineva să spună aceste lucruri”, a adăugat premierul.