Detalii cutremurătoare despre medicul de la Polizu mort după ce s-a împușcat în cap. A fost găsit de fiica lui, pe podea, zbâtându-se între viață și moarte

Apar noi detalii despre medicul de la Spitalul Clinic „Gheorghe Polizu” din București, care s-a împușcat cu un pistol de tip airsoft. Bărbatul a fost găsit pe podea, acasă, zbătându-se între viață și moarte, de propria lui fiică. A fost transportat de urgență la spital unde a murit ulterior.

12 mai 2023, 20:34
Detalii cutremurătoare despre medicul de la Polizu mort după ce s-a împușcat în cap. A fost găsit de fiica lui, pe podea, zbâtându-se între viață și moarte

Bărbatul era medic ginecolog la Spitalul Clinic „Gheorghe Polizu” din București. Suferea de depresie de mai multe luni și nu reușea să-și mai revină după un proces de malpraxis. Medicul a fost cercetat penal după moartea unui bebeluș, iar în cele din urmă procurorii au stabilit că nu e vinovat pentru tragedie și au clasat dosarul.

Nicușor Brănescu, în vârstă de 59 de ani, a decis joi să-și pună capăt zilelor. A așteptat să plece soția și copiii de acasă, iar apoi s-a ascuns într-unul dintre dormitoarele vilei și s-a împușcat în cap cu un pistol de tip airsoft, cu bile de cauciuc.

Nu a murit, iar fiica lui, studentă la Medicină, l-a găsit căzut pe podea când a ajuns acasă. Tatăl ei încă respira și a chemat imediat ajutoare. Mai multe echipaje de poliție și ambulanțe au ajuns la fața locului. Medicul a fost dus de urgență la Spitalul Universitar, unde lucrează soția lui, și ea tot medic ginecolog.

Din cauza rănilor grave pe care le avea la nivelul capului a fost băgat direct în operație, însă, din păcate, după 24 de ore, a fost declarat decedat. Nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Colegii plâng moartea medicului de la Polizu. „Avea un dar. Era o persoană dedicată profesiei medicale”

Familia și toți cunoscuții doctorului sunt șocați că a putut să recurgă la un asemenea gest. „Nu l-am mai văzut de vreo două săptămâni. Am rămas chiar surprinsă când am auzit. Ne cunoaştem de mulţi ani. Am născut copilul cu el. E un om deosebit”, a spus o vecină.

Alți colegi de-ai lui, tot medici, și-au exprimat regretul și l-au descris ca fiind un profesionist, dedicat meseriei sale.

„Avea un dar. Era o persoană dedicată profesiei medicale. Puţine persoane îşi făceau timp ca el să-şi dedice timp pacientei. Câteodată sunt lucruri care ne pot scăpa, trebuie să o recunoaştem. Munca te face să mai şi greşeşti. Am vorbit cu Doina Brănescu. Mi-a spus că Nicuşor nu este bine”, a spus Nicolae Suciu, doctor la Polizu, pentru Observator.

„Din păcate, suntem în mijlocul unui fenomen. Este rezultatul stresului, un volum de muncă mare, suprasolicitării fizice, epuizării. În jur de 34% din medici sunt într-un stadiu de epuizare înalt şi foarte înalt. 4% sunt în stadiu foarte înalt, o boală acută, foarte gravă”, a declarat dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.