Detalii cutremurătoare în cazul bărbatului mort după ce a fost lovit de un bolovan desprins dintr-un versant în Defileul Jiului. Se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca

Șoferul ucis de un bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca când s-a întâmplat tragedia. Acesta venise din Spania pentru a organiza o pomană în țară pentru mama lui. A fost nevoie de această tragedie pentru că autoritățile să faca ceva: drumarii montează în zonă plase de protecție. Iar ministrul Transporturilor anunță că vinovații vor plăti.

04 oct. 2022, 15:28
Detalii cutremurătoare în cazul bărbatului mort după ce a fost lovit de un bolovan desprins dintr-un versant în Defileul Jiului. Se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca

Detalii şocante ies la iveală în cazul bărbatului mort duminică după ce un bolovan desprins de pe un versant în Defileul Jiului a lovit maşina în care se afla. Bărbatul ucis avea 56 de ani şi era originar din Giurgiu. De ani buni trăia în Spania şi revenise în ţară pentru a-i face pomană de doi ani mamei sale. Duminică a mers într-un pelerinaj pe la mănăstirea Prislop. Bărbatul mersese împreună cu soția sa, Mihaela, cu sora și cumnatul lui la mormântul lui Arsenie Boca.

„În Spania mă simt mult mai în siguranță pentru că acolo nu se întâmplă așa ceva. Aici nu și se și vede. Am venit din Spania ca să îmi pierd bărbatul aici, la mine în țară? Aici am venit să murim? Unde sunt banii pentru protecțiile de pe margine. În toate țările găsești plase de protecție, doar la noi nu se poate. Chiar citisem undeva că acum câteva luni a mai fost cineva lovit tot așa de o piatră, tot la noi în România. Venim aici să murim. Am zis să venim să vedem țara, că e frumoasă, dar uite că murim pentru că guvernanții nu fac pentru noi nimic, fac pentru ei și ai lor! Noi am venit vineri din Spania că soțul trebuie să facă pomana de doi ani pentru maică-să. Am zis să vedem și noi mormântul lui Arsenie Boca și apoi să ne ducem acasă, dar cum ne mai ducem noi acasă, în coșgiuc? Am plecat 4 și ne întoarcem 3? Pentru ce? Anul ăsta am avut trei decese în familie. La începutul lui februarie a murit tata, apoi pe 27 februarie a murit fratele meu, în Spania, avea 54 de ani, iar acum a murit soțul. Cât să mai suport și eu? Credeți că voi mai putea fi vreodată om?”, spune în lacrimi soţia bărbatului ucis de bolovanul căzut în Defileul Jiului.

Citeşte şi: Trafic blocat pe Defileul Jiului după ce un TIR cu ciment s-a răsturnat

Şeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, duminică, după accident, că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, referindu-se la accidentul din Defileul Jiului, că au fost montate plase de protecţie în acea zonă şi dacă lucrările nu au fost făcute conform legii, vinovaţii vor plăti.

“Daţi-mi voie să transmit condoleanţe familiei şi tuturor. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare şi n-aş vrea să intervin şi ancheta va spune şi ne va spune care sunt concluziile. Ce pot să vă spun din informările pe care mi le-au dat colegii de la CNAIR, de fapt de la DRDP Craiova, e că pe acea zonă există plasă de protecţie atâta cât permite, într-o zonă mai sus de zona cu plasă de protecţie e rezervaţia, e protejată şi ca acolo nu s-au putut face lucrări. Ancheta va da concluziile. Dacă lucrurile nu au fost făcute, conform legislaţiei şi legii, sigur că vinovaţii vor plăti”, a spus Sorin Grindeanu.