Detalii de ULTIMĂ ORĂ după IEŞIREA DIN COMĂ a lui Michael Schumacher

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a fost internat la Lausanne, după ieşirea din comă, deoarece în acest oraş elveţian lucrează unii dintre cei mai bine cotaţi neurologi din lume.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 15:47
Detalii de ULTIMĂ ORĂ după IEŞIREA DIN COMĂ a lui Michael Schumacher

Spitalul universitar din Lausanne (CHUV) a confirmat luni că Schumacher a fost internat aici, după ce a părăsit spitalul din Grenoble (Franţa), în care a petrecut ultima jumătate de an.

Septuplul campion mondial, în vârstă de 45 ani, s-a aflat în stare de comă începând din 29 decembrie, când a suferit un accident de schi în Alpii Francezi, fiind internat în spitalul universitar din oraşul francez Grenoble. La admiterea sa în această clinică, medicii au precizat că pilotul a suferit leziuni craniene ‘difuze şi grave’, după ce s-a lovit cu capul de o stâncă.

La sfârşitul lunii ianuarie, medicii au declanşat faza de trezire, care a constat în reducerea progresivă a sedativelor administrate, un proces foarte lung.

Un purtător de cuvânt al spitalului din Lausanne a declarat luni: ‘Familia lui este împreună cu el, într-un spaţiu special amenajat pentru a le prezerva intimitatea şi a asigura cea mai bună îngrijire posibilă’. El a cerut respectarea ‘secretului medical şi a sferei private a familiei sale’.

Alegerea spitalului din Lausanne s-ar explica prin faptul că acesta dispune de experţi în neurologie recunoscuţi pe plan mondial, iar Schumacher locuieşte în apropiere, în cantonul Vaud, la o jumătate de oră de Lausanne. El trăieşte de mai mulţi ani în Elveţia, la Gland, o mică localitate situată între Geneva şi Lausanne, pe malul lacului Leman.

Luni, la începutul după-amiezii, circa zece ziarişti se aflau în faţa CHUV, efervescenţa fiind mult mai mică decât la finele lui decembrie, când Schumacher a fost internat la Grenoble.

Imediat după anunţul că ‘Schumi’ a ieşit din comă, unul din prietenii fostului pilot, fotbalistul german Lukas Podolski, a exclamat pe Twitter: ‘ce veste extraordinară’. Aflat acum în Brazilia, la Mondialul 2014, fotbalistul a adăugat: ‘Sunt atât de bucuros şi fericit că am auzit această veste’.

Podolski scrisese sâmbătă pe Twitter că speră că ‘Michael va putea eventual să urmărească un meci sau altul, dacă vom câştiga Cupa, vom putea să-i facem plăcere’.

La rândul său, Ferrari a indicat luni pe pagina sa de Twitter: ‘Vin informaţii încurajatoare, care ne fac să sperăm’.

Pe 13 aprilie, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, Sabine Kehm, estimase ‘imposibil’ să se emită vreun prognostic, deoarece ‘nici medicii nu emit vreunul’. În astfel de accidentare care afectează creierul, ‘fiecare caz este un caz aparte’, a explicat ea.