Detalii de ultimă oră în cazul fetiţei ucise cu bestialitate la Baia Mare. Ce au descoperit poliţiştii

Poliţiştii din Baia Mare sunt aproape să dea de urma criminalului Esterei, copila de 5 ani care a fost violată şi ucisă. Autorităţile au anunţat că au patru suspecţi, după două luni şi jumătate de cercetări.

15 iul. 2018, 15:43
Detalii de ultimă oră în cazul fetiţei ucise cu bestialitate la Baia Mare. Ce au descoperit poliţiştii

Se restrânge cercul de suspecţi în cazul morţii Esterei, fetiţa de cinci ani violată şi ucisă în Baia Mare. După două luni şi jumătate, criminalul este încă în libertate. Șeful Poliţiei Române a anunţat că patru persoane sunt suspecte. Ancheta ar putea fi finalizată în scurt timp.

„Avem un cerc de suspecti care a fot restrans, da. Sunt patru persoane. Sunt din zonă”, a declarat șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Până acum, zeci de suspecţi au fost duşi la poliţie şi verificaţi.

Prin sita anchetatorilor au trecut mai mulţi minori, un preot, tatăl vitreg al fetiţei, vecini, rude, dar şi un adolescent care s-a înecat chiar în timp ce poliţia îl considera suspectul principal. Cei bănuiţi au fost testaţi cu poligraful, iar ADN-ul lor a fost comparat cu cel găsit la locul faptei. Niciunul însă nu s-a potrivit.

Criminalul fetiţei de cinci ani din Baia Mare, căutat de autorităţi: „Sigur a fost la înmormântare”

Cu fiecare zi care trece, cazul de la Baia Mare seamănă tot mai mult cu povestea lui Ionuţ Dragomirescu. În februarie 2004, copilul de 11 ani a fost găsit, violat şi ucis, pe un câmp din apropiere de Ciolpani. Şi aici anchetatorii au ADN-ul criminalului, însă el nu a fost identificat nici până azi. După 14 ani.

În România sunt 577 de dosare de omor cu autor necunoscut. Adică, 577 de criminali umblă liberi, printre noi. Unul dintre ei este cel care a ucis-o pe Estera. Fetiţa de cinci ani a fost găsită moartă în seara zilei de 30 aprilie, într-una din halele unui fost combinat din Baia Mare. Estera fusese violată şi ucisă cu o cruzime greu de imaginat.