Ministrul Familiei schimbă legea, după ce o fetiță din Galați a fost ucisă de mamă! „Nu există nu se poate. Instituțiile pot face mai mult”

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat vineri că vrea să modifice hotărârea de Guvern 679 din 2003, care prevede condițiile de obținere a atestatului maternal profesionist, după ce o fetiță de nouă ani din Galați a fost ucisă de mamă.

02 feb. 2024, 21:01
Ministrul Familiei schimbă legea, după ce o fetiță din Galați a fost ucisă de mamă! „Nu există nu se poate. Instituțiile pot face mai mult”
Ministrul Familiei schimbă legea, după ce o fetiță din Galați a fost ucisă de mamă!

Ministrul Familiei schimbă legea, după ce o fetiță din Galați a fost ucisă de mamă! Natalia Intotero a adăugat că a fost trimis Corpul de Control la DGASPC Galați.

Citește și Vești bune pentru studenți! Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat. „Susținere din partea statului finanțată din bani europeni”

Ministrul Familiei schimbă legea, după ce o fetiță din Galați a fost ucisă de mamă!

„Pentru victime există și numărul de urgență al copilului – 119 și aș vrea să vă spun că în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie anul trecut au fost primite la DGASPC-urile din țară peste 20.500 de sesizări, de suspiciuni, abuz, neglijare sau exploatare, aspecte care au fost produse asupra copiilor. Dintre acestea, în urma verificărilor au fost confirmate 13.340 de cazuri, din care 11.421 s-au înregistrat în familie”, a declarat Natalia Intotero, la emisiunea LIVE, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, de la Digi24.

Ministrul Familiei a subliniat că este nevoie de empatie din partea celor care lucrează în instituțiile publice.

„Nu există nu se poate. Când e nevoie, cadrul legislativ trebuie modificat, cum avem de gând să modificăm hotărârea de Guvern 679 din 2003, care prevede condițiile de obținere a atestatului maternal profesionist”, a mai spus ministrul.

Totodată, șefa Ministerului Familiei a anunțat că a fost trimis Corpul de Control la DGASPC Galați.

„Având în vedere și acest caz din Galați, am dispus trimiterea Corpului de Control de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului. Acest caz a fost reclamat în martie 2023 de către angajații unei grădinițe cu privire la faptul că unul dintre cei trei minori care frecventa cursurile la grădiniță a avut suspiciuni de abuz, violență psihică. La vremea respectivă s-au sesizat poliția și DGASPC și au monitorizat acest caz. Rudele mamei și-au asumat responsabilitatea îngrijirii și supravegherii minorilor. Nu este o situație ușoară pentru ele. Nu mi-aș dori să mai auzim de astfel de situații. Educația este foarte importantă”, a conchis Natalia Intotero.

Vă reamintim că o femeie din Galați și-a ucis fetița de doar nouă ani în chinuri și le-a bătut și pe celelalte două fiice ale sale.

Autoritățile spun că cele două surori ale fetiţei ucise prezentau şi ele urme de violenţă pe corp și au fost supuse unei expertize medico-legale.

Femeia care și-a ucis fiica a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Citește și Ministrul Familiei aruncă bomba! ”Ne aflăm în dificultate în ceea ce privește controalele din cămine”