Detalii despre vizita lui Macron în România. A mâncat sarmale şi papanaşi cu soldaţii şi a dormit în cort

Presedintele Frantei a refuzat cazarea la un hotel de 5 stele, a mâncat sarmale si papanasi cu soldatii, apoi a dormit într-un cort militar din Baza Mihail Kogălniceanu. Sunt detalii oferite de presa franceză care citează surse de la Palatul Elysee.

15 iun. 2022, 15:50
Detalii despre vizita lui Macron în România. A mâncat sarmale şi papanaşi cu soldaţii şi a dormit în cort

Emmanuel Macron a ajuns în România marţi seara, mergând direct la baza militară de la Mihail Kogălniceanu unde s-a întâlnit, într-un cadru informal, cu soldații francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO. De asemenea, şeful statului francez a luat masa cu ei, meniul fiind unul autentic românesc, cu sarmale cu mămăligă și papanași. Mai mult decât atât, Macron a preferat un serviciu de cazare cazon, dormind peste noapte la baza militară.

Corespondentul cotidianului Le Monde a scris următoarele în transmisia sa din România: „Urmează o cină târzie alături de trupe, cu un meniu local tipic: sarmale cu mămăligă și papanași, precedat de așa-numitul ritual ”de la poussière”, tipic trupelor marinei franceze, care constă în ”clătirea” unui pahar cu un strop de vin, care se dă pe gât după rostirea unor comenzi și schițarea unor gesturi conviviale. Emmanuel Macron a fost însoțit de ministrul de externe, Catherine Colonna, și de cel al apărării, Sébastien Lecornu„.

Citeşte şi Detaliul bizar din ținuta lui Emmanuel Macron la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Cu ce sacou „ciudat” a venit președintele Franței în România?! Explicația stilistului pentru rândul în plus de buzunare (FOTO) | EXCLUSIV

După cum reiese din imaginile postate pe reţelele de socializare, preşedintele Franţei a stat de vorbă cu soldații într-unul din hangarele de la baza Kogălniceanu și le-a ținut un discurs. „Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală„, a scris ulterior Macron, pe Twitter.

„La sosirea sa, șeful statului a vizitat un hangar, a dat mâna cu militarii. I s-a explicat despre sistemul de apărare sol-aer cu rază medie de acțiune Mamba, capabil să transporte opt rachete, care a ajuns în România acum mai puțin de o lună. „Moralul e bun?” „Interoperabilitatea între soldații francezi și belgieni funcționează?”, a întrebat de mai multe ori Emmanuel Macron, după care a adresat câteva cuvinte tuturor militarilor prezenți. „Este un motiv de mândrie pentru Franța să fie prezentă aici, pe acest pământ românesc situat la avanposturile estice ale Europei, într-un moment în care războiul a revenit pe continent”, a subliniat Emmanuel Macron. ”Ceea ce construim împreună cu Belgia este fără precedent. Europa apărării se construiește aici, prin acest parteneriat și prin această apropiere”, se mai arată în relatarea Le Monde.

Citeşte şi Emmanuel Macron, avertisment terifiant despre războiul din Ucraina. „Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent”