Detaliul bizar din ținuta lui Emmanuel Macron la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Cu ce sacou „ciudat” a venit președintele Franței în România?! Explicația stilistului pentru rândul în plus de buzunare (FOTO) | EXCLUSIV

Emmanuel Macron a venit miercuri, 15 iunie, în România. Președintele Franței s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, pentru a discuta despre noile provocări în plan economic, tensiunile din Ucraina, criza energetică, perspectivele UE, alianța NATO și aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

15 iun. 2022, 13:17

Klaus Iohannis s-a prezentat la întrevederea cu președintele de la Paris ca în multe alte apariții publice, într-un costum negru. Oficialul de la Cotroceni a purtat la baza militară Mihail Kogălniceanu o cravată bleu și cămașă albă, plus o pereche de pantofi negri.

Emmanuel Macron a venit în Constanța cu un costum simplu, navy (n.r. – bleumarin), format din două piese, plus cămașă albă și pantofi negri, respectiv o cravată de aceeași culoare cu pantalonul și sacoul.

 

Ce reprezintă, de fapt, detaliul din ținuta lui Emmanuel Macron

Un detaliu mai puțin obișnuit a ieșit în evidență la ținuta lui Emmanuel Macron. Președintele care a câștigat un nou mandat în primăvara acestui an a purtat un sacou care pe partea dreaptă avea două buzunare.

În mod obișnuit, pardesiele, sacourile și gecile au câte două buzunare „standard” vizibile în exterior, unul în stânga, altul în dreapta. Cel de-al treilea buzunar este rar întâlnit în ținute și se numește „ticket pocket”.

În general, acest buzunar oferă o notă mai clasică, mai formală ținutei, potrivit specialiștilor în ținută masculină.

 

Adina Buzatu analizează ținutele lui Klaus Iohannis și Emmanuel Macron

Adina Buzatu, specialist în ținută masculină, a oferit o analiză a ținutelor celor doi președinți, pentru RomâniaTV.net.

„Ambii au adoptat ținute clasice, formale, potrivite unui astfel de context. Președintele Macron este unul dintre cei mai bine îmbrăcați oameni de stat. Acel detaliu, ‘ticket pocketul’, este împrumutat din vechea gardă a croitorilor de seamă. Bărbații eleganți de pe vremuri aveau un astfel de buzunar pentru diferite utilități. Fie purtau biletul de tren, fie bani mărunți pentru a plăti taxa de drum, când mergeau cu caleașca, fie biletul de teatru sau de operă.

Este un detaliu care a rămas din cultura croitorilor de altădată, un detaliu extrem de elegant și de rafinat, care conturează cumva eleganța întregii ținute. Vedem că este un costum extrem de bine croit și o asortare foarte potrivită a cravatei, a gulerului impecabil al cămășii.

Președintele Iohannis, în stilul care l-a consacrat, poartă aceste costume simple. Îl ajută enorm silueta, înălțimea, îi vin foarte bine. Amândoi președinții au fost excelent îmbrăcați”, a declarat Adina Buzatu.