Detalii din ancheta lui Victoraş Micula: Îl suna noaptea pe şeful IPJ Bihor pentru că „mascaţii au avut curajul să-l oprească în trafic”

Detalii din ancheta lui Victoraş Micula. Tribunalul Bihor a amânat, luni, 28 decembrie, judecarea propunerii de arestare în lipsă, în dosarul în care a fost trimis în faţa instantei alături de patru politişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale Ministerului Afacerilor Interne.

29 dec. 2020, 17:30
Detalii din ancheta lui Victoraş Micula: Îl suna noaptea pe şeful IPJ Bihor pentru că „mascaţii au avut curajul să-l oprească în trafic”
Victoraş Micula a fost trimis în faţa instantei alături de patru politişti

Detalii din ancheta lui Victoraş Micula. Potrivit portalului instanţei, judecătorul a dispus ca dezbaterile să fie amânate „în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare cu inculpatul”, în Elveţia, unde Micula s-a „refugiat” de mai bine de o jumătate de an, fiind cazat într-un apartament la un hotel de 5 stele, în care organizează petreceri cu prieteni din România şi din care transmite prin reţele sociale lecţii online de educatie antreprenorială, relatează ebihoreanul.ro.

Detalii din ancheta lui Victoraş Micula

Procurorii arată că Victoraş Micula s-ar fi autoporeclit „Pablo de Bihor”, cu referire la celebrul Pablo Escobar, traficant de droguri în Columbia, în perioada anilor 1980-1990).

Citeşte şi: VIDEO Victoraş Micula, o nouă aroganţă. Şi-a spălat roţile de la Lamborghini cu cele mai scumpe şampanii: „Să văd care curăţă mai bine”

Conform rechizitoriului, acesta „a profitat de vulnerabilitatile existente la nivelul resurselor umane din cadrul Politiei din judetul Bihor, a exploatat in mod constant slabiciunile morale ale politistilor, avand in vedere atitudinea permisiva a acestora raportata la faptele antisociale comise, astfel incat a ajuns sa aiba acces direct la logistica Politiei, sa intre in sediul Politiei Municipiului Oradea in zone in care accesul persoanelor straine este restrictionat, dupa bunul sau plac, sa participe nemijlocit, din proprie intiativa, la actiuni politienesti.

L-a contactat telefonic dupa miezul noptii pe inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bihor pentru a-i reprosa ca politistii de la mascati au avut curajul sa-l opreasca in trafic, sa circule cu viteza pe strazi pietonale aglomerate proaspat reabilitate din fonduri U.E. (unde accesul cu autoturisme este strict interzis), sa se deplaseze cu autospecialele Politiei la evenimente/incidente sesizate de diferite persoane fizice pe care tot el le generase, sa indice politistilor pe cine sa sanctioneze si pe cine nu, sa foloseasca arme in scopuri recreative pe raza municipiului Oradea, sa ignore constant obligativitatea montarii placutei de inmatriculare pe autoturisme, sa vaneze din elicopter, sa-si atribuie batjocoritor calitatea chestor de politie in fata politistilor din cadrul IPJ Bihor cu scopul de a-i umili.

Toate acestea creand in randul societatii perceptia ca inculpatul este protejat de organele de politie, care, in loc sa ia masuri legale impotriva acestuia, este incapabila sa reactioneze, si sa-l incurajeze in realitate sa savarseasca in continuare fapte antisociale, sa transforme localitatea de resedinta intr-o arena infractionala, cu sfidarea oricaror reguli de convietuire sociala„.