Detalii explozive în cazul fiului ofiţerului SRI ucis la Iaşi. Un specialist şcolit la FBI, pe urmele criminalului

Cazul fiului unui fost ofiţer SRI care a fost ucis la Iaşi pe 11 noiembrie rămâne un mister. Tânărul a fost găsit mort în apartamentul familiei, după ce fusese înjunghiat în zona omoplatului cu un cuţit împlântat atât de adânc, încât i-a ieşit prin piept. Criminaliştii nu au găsit amprente concludente pe arma cri­mei, astfel că identificarea ucigaşului pare destul de îndepărtată. Cazul este anchetat de un specialist al Poliţiei Române care a studiat la FBI, asta după ce au apărut ipoteze că ar fi fost un asasinat la comandă. Peste 100 de persoane au fost audiate până în prezent.

RomaniaTV.net
22 nov. 2016, 10:07
Detalii explozive în cazul fiului ofiţerului SRI ucis la Iaşi. Un specialist şcolit la FBI, pe urmele criminalului

Rezultate vitale pentru cursul anchetei urmează să ajungă la Iaşi abia săptămâna viitoare. Anchetatorii speră că experţii de la Bucureşti să găsească un profil genetic pe arma crimei şi să ajungă astfel la făptaş. În plus, încă nu au fost expertizate telefonul şi calculatorul lui Sabin. Peste 100 de persoane au fost audiate până acum în acest dosar, însă fără folos. A fost adus la Iaşi inclusiv un specialist „profiler” şcolit la FBI.

Misterul crimei din Alexandru se adân­ceşte pe zi ce trece, iar oamenii legii par a fi tot mai neputincioşi în a descoperi cine este autorul omorului care a şocat comunitatea ieşeană. De la momentul crimei şi până în prezent, poliţiştii şi procurorii au audiat peste 100 de persoane care l-au cunoscut pe Sabin, de la vecini de scară, rude, colegi de şcoală, profesori, până la persoane cu care acesta a fost implicat, în trecut, în diverse proiecte. Mai multe piste au fost conturate de anchetatori, însă, până ieri, niciuna nu avea în spate îndeajuns de multe argumente şi probe pentru ca asasi­nul să poată fi devoalat.

Se aşteaptă o probă cheie de la Bucureşti

O probă vitală urmează a ajunge în po­se­sia anchetatorilor cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, au precizat surse ju­diciare pentru Ziarul de Iaşi. Oamenii legii au trimis la Bucureşti, la Institutul Na­ţional de Expertize Criminalistice, cu­ţitul ridicat din locuinţa în care a fost ucis Sabin Şerban (18 ani), cel folosit, de altfel, de criminal pentru a-l ucide pe adolescent. Oamenii legii speră ca, în urma unei expertize bio-criminalistice, să fie identificat un profil genetic care să îi ducă astfel la criminal. În cazul în care experţii nu vor găsi urme genetice relevante, ancheta urmează să se desfăşoare cu mare dificultate, şansele ca autorul să fie prins urmând a scădea considerabil.

În zilele următoare, oamenii legii vor analiza şi calculatorul şi telefonul lui Sabin Şerban, în speranţa că vor găsi informaţii care să-i ajute să se apropie de soluţionarea cazului. Percheziţiile vor putea avea loc abia după ce un judecător de drepturi şi libertăţi va emite o autorizaţie, lucru ce este însă o formalitate.