Detalii HALUCINANTE în cazul scandalul de la Spitalul de Arşi. Medicii au strâns AVERI FABULOASE

Scandalul operaţiilor ilegale de la Spitalul de Arşi din Capitală zguduie Sistemul de Sănătate. Ancheta a scos la iveală detalii halucinante. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 15:08
Detalii HALUCINANTE în cazul scandalul de la Spitalul de Arşi. Medicii au strâns AVERI FABULOASE

Unul din medicii şpăgari avea 700.000 de euro în conturi, deşi câştiga doar 2.000 de lei salariu. Mai mult, ei depuneau câte 14.900 de euro la câte două zile în bănci, fiindcă de la 15 mii ar fi fost verificaţi de autorită

Esteticianul Ina Isac conduce detaşat în topul medicilor spăgari. În locuinţa ei, anchetatorii au descoperit 170.000 de euro cash. A fost nevoie de o maşină de numărat bani pentru a aduna întreaga sumă. Deşi are un salariu de 2.000 de lei, EA a adunat o avere: în conturi sale s-au descoperit 700.000 de euro.

Citeşte şi Scandalul operaţiilor estetice ILEGALE. Cazurile destinate Spitalului de Arşi, REDIRECŢIONATE la alte unităţi

Pentru a nu atrage atenţia asupra ei, doctoriţa depunea în bănci câte 14.900 de euro, la interval de două zile. Suma era special aleasă pentru a nu depăşi pragul de 15.000 de euro de la care Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ar trebui să se autosesizeze.

Mecanismul operaţiilor ilegale era bine pus la punct. Medicii esteticieni consultau la cabinetele particulare tinere care voiau să se infrumuseţeze, iar mai apoi le ofereau varianta ieftină – să se opereze la spitalul de arşi din Capitală. Intervenţiile chirurgicale din spital erau decontate ilegal din bani de la stat, iar doctorii luau şpagă câteva mii de euro la fiecare operaţie. Au ajuns astfel să aibă viaţă de latifundiari: terenuri în ţări străine, vacanţe exotice şi cheltuieli fără număr.

Potrivit anchetatorilor, directorul medical al spitalului, doctorul Vitalie Stan, făcea cele mai multe operaţii în mod ilegal. El se află printre cei 10 suspecţi reţinuţi.