Detalii incredibile despre unul dintre atacatorii din biserica

Unul dintre cei doi autori ai atacului ce a avut loc marți într-o biserică din nord-vestul Franței, în cursul căruia unui preot i-a fost tăiat gâtul, fusese inculpat pentru legături cu terorismul și plasat în detenție, după care a beneficiat de o eliberare condiționată, a indicat o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

26 iul. 2016, 18:14
Detalii incredibile despre unul dintre atacatorii din biserica

O luare de ostatici a avut loc marţi, la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, din Departamentul Seine-Maritime, din nordul Franţei. După aproape o oră şi jumătate poliţia i-a ucis pe cei doi autori.

Unul dintre atacatori, cunoscut serviciilor antiteroriste, încercase să plece în Siria de două ori în 2015, a precizat sursa pentru AFP. După eliberarea sa, el avea obligația să poarte o brățară electronică ce îi permitea poliției să-l localizeze permanent.

Gruparea extremistă Statul Islamic a transmis marți că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franța, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre ‘soldații’ săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenției AMAQ, organ de propagandă al organizației jihadiste, potrivit Agerpres.

Anterior, președintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul faptei, în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, a declarat că atacul a fost comis de „doi teroriști care și-au declarat apartenența” la grupare jihadistă Statul Islamic.

Saint-Etienne-du-Rouvray este o parohie de aproape 30.000 de locuitori, situată în regiunea Normandia, din nordul Franţei, la mai puţin de 10 km de oraşul Rouen.