Luare de ostatici la o biserică, în Franţa: Preotul a fost decapitat. ISIS revendică atacul. UPDATE

O luare de ostatici a avut loc marţi, la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, din Departamentul Seine-Maritime, din nordul Franţei. După aproape o oră şi jumătate poliţia i-a ucis pe cei doi autori.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 08:52
Luare de ostatici la o biserică, în Franţa: Preotul a fost decapitat. ISIS revendică atacul. UPDATE

UPDATE ora 15.45 Gruparea extremistă Statul Islamic a transmis marți că autorii atacului asupra unei biserici din Normandia, în Franța, în care un preot a fost ucis, sunt doi dintre ‘soldații’ săi, revendicarea fiind făcută publică prin intermediul agenției AMAQ, organ de propagandă al organizației jihadiste, potrivit Agerpres.

Anterior, președintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul faptei, în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, a declarat că atacul a fost comis de „doi teroriști care și-au declarat apartenența” la grupare jihadistă Statul Islamic.

UPDATE ora 12.29 Ostaticul ucis este chiar preotul, care a fost decapitat.

UPDATE ora 12.20 Unul dintre ostatici a fost ucis. Bilanţul morţilor se ridică astfel la trei, adăugându-i şi pe cei doi autori ai luării de ostatici.

UPDATE ora 12.10 Presa franceză scrie că poliţia i-a ucis pe cei doi bărbaţi care luaseră ostatici în biserică.

UPDATE ora 12.02 Numărul ostaticilor din biserică se ridică la 6.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Preotul, două măicuţe şi mai mulţi enoriaşi sunt ţinuţi în biserică sub ameninţarea cuţitelor, de la ora 09.45 (ora 10.45, ora României). Potrivit presei franceze, doi indivizi ţin oamenii sub teroare, însă deocamdată nu se cunoaşte nimic despre identitatea lor.

La faţa locului se află mai multe maşini de poliţie şi ambulanţe, iar martorii susţin că s-au tras focuri de armă.

Saint-Etienne-du-Rouvray este o parohie de aproape 30.000 de locuitori, situată în regiunea Normandia, din nordul Franţei, la mai puţin de 10 km de oraşul Rouen.