Detalii incredibile în cazul fetiţei Irinei Cristescu şi a lui Hector Bitar. Statul român se implică în proces

Răsturnare de situaţie în scandalul milionarilor care îşi dispută copilul! Statul român-prin Protecţia Copilului- a decis să intre ca parte în procesul dintre Irina Cristescu şi Hector Bitar. Asta după ce Parlamentul a cerut instituţiilor să intervină de urgenţă.

01 mart. 2016, 09:32
Detalii incredibile în cazul fetiţei Irinei Cristescu şi a lui Hector Bitar. Statul român se implică în proces

Protecţia Copilului se constituie parte în procesul dintre Irina Cristescu şi mexicanul Hector Bitar, nepotul lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume.

Decizia judecătorilor de la Tribunalul București în urma căreia fetița de doi ani a Irinei Cristescu și a lui Hector Bitar de la Pena a fost încredințat tatălui va fi verificată de Inspecția Judiciară. Fetița de doi ani a Irinei Cristescu și a lui Hector Bitar de la Pena a fost încredințat tatălui, aflat în Mexic. Decizia magistraților a șocat pe toată lumea, în condițiile în care fetița Alessia Miroslava Bitar are dublă cetățenie, română și americani, nicidecum mexicană.

Potrivit informațiilor din dosarul de divorț al părinților, tatăl fetiței ar fi consumator de droguri, acesta devenind agresiv, motive pentru care soția sa, Irina Cristescu a decis să vină în România.

Vezi: Cazul Alessia Cristescu, pe masa parlamentarilor. Mesajul DISPERAT al mamei către aleşi

Hector Bitar de la Pena a acuzat-o pe soția sa de răpirea fetiței, în instanță fiind reprezentant de o avocată din oficiu.

Asociația de Implementare a Democrație a solicitat CSM să verifice de urgență, prin intermediul Inspecției Judiciare, procedurile folosite de către intanța de judecată în acest caz și luarea unor măsuri urgente care să fie în interesul minorei.

Detalii şocante ies la iveală în cazul Alesiei. Tatăl milionar din Mexic se droga, după care, îşi lua fetiţa în braţe

Românca Irina Cristescu a pierdut custodia fetiței pe care o pare cu milionarul mexican Hector Bitar de la Penna, nepotul miliardarului Carlos Slim. Magistrații români consideră că micuța va avea un viitor mai bun alături de tatăl ei, departe de România. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Decizia este un surprinzătoare, mai ales că Hector Bitar de la Pena nici măcar nu a avut un avocat angajat care să-l reprezinte. Acestuia i-a fost acordat un apărător din oficiu, care spune că nu a luat niciodată legătura cu Hector Bitar de la Penna.

„Am comunicat prin Ministerul Justiției. Am trimis documentele necesare. Am făcut adresă prin mail și, de asemenea, documentele le-am trimis prin Ministerul Justiției. (…) Urmează să se redacteze hotărârea de astăzi și se va pune în executare de bună voie în termen de două săptămâni. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, mama va fi obligată să plătească o amendă. Nu este definitivă. Poate fi atacată cu recurs, dar este o decizie executorie”, a spus avocata Mariana Dancău.

Irina Cristescu, fiica afaceristului care deține OptiCris în România, și Hector Bitar de la Penna s-au cunsocut la începutul anului 2011, în New York. În același an, în luna august, cei doi s-au căsătorit, iar în ianuarie 2014, Irina a născut o fetiță, care a primit numele Alessia Miroslava.

La doar două luni de la nașterea fetiței, relația celor doi nu a mai fost ca la început, iar Irina a hotărât să părăsească Mexicul, împreună cu fetița, în cea mai mare taină.

De atunci, Irina Cristescu și Hector Bitar de la Penna se luptă pentru custodia copilului.