Detalii incredibile în cazul spărgătorilor de case din Capitală. În furturi erau implicaţi şi copii

Spărgători de case reţinuţi de poliţişti aveau o metodă bine pusă la punct. Ziua mergeau în cartierele rezidenţiale din zona de nord a Capitalei, iar noaptea acţionau! Din reţea făceau parte şi copii. Aceştia erau scoşi la înaintare. De multe ori, se strecurau pe geam şi intrau în locuinţe.

20 ian. 2014, 07:06
Detalii incredibile în cazul spărgătorilor de case din Capitală. În furturi erau implicaţi şi copii

Ambasadorul României la Bruxelles a fost în atenţia hoţilor de locuinţe. Aceştia au încercat să spargă locuința diplomatului din Străuleşti. Hoţii au fost însă prinşi după ce au jefuit zeci de vile ale milionarilor din Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov. În furturi erau implicaţi şi copii.

Potrivit România TV, 25 de spărgători de locuinţe au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri. În urma percheziţiilor de amploare organizate la casele hoţilor oamenii legii au confiscat bunurile sustrase.

Atraşi de vilele luxoase, hoţii furau absolut orice, de la geamuri termopan la aparatură electrocasnică şi chiar calorifere. Bunurile furate erau încărcate mai apoi în camioane.

Hoţii au găsit o metodă inedită să scape de lucrurile furate. Ei căutau vile cât mai arătoase, băteau la uşă şi îi convingeau pe proprietari să cumpere plasme, bijuterii şi alte bunuri de valoare la un preţ bun.

Reţeaua de spărgători de locuinţe era în vizorul poliţiei de mai mult timp.

„Aceste persoane sunt suspecte în mai multe cazuri de furturi din locuinţă. Avem un prejudiciu estimat de 1 miliard şi jumătate de lei vechi. Din grupare fac parte şi minori. Sunt minori cu vârste de peste 14 ani. Aveau antecedente penale”, a declarat Emilia Mihai, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Până acum 20 de victime au depus plângere la poliţie.

Citeşte şi: Percheziţii în Bucureşti la o grupare de traficanţi de bone filipineze şi nepaleze