Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”

Ultimul nepot al lui Nicolae Ceauşescu a vorbit despre relaţia interzisă dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, care s-a sfărâmat pentru că Elena Ceauşescu nu era de acord cu idila. La 32 de ani de la Revoluţia din 1989, Nicolae Ceauşescu, fiul lui Ion Ceauşescu, cel mai mic dintre fraţii dictatorului comunist, a mărturisit că a fost "marcat" de această despărţire.

25 nov. 2021, 00:16
Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”

Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil au fost dezvăluite chiar de vărul celui care era considerat posibilul continuator al regimului comunist din România. 15 ani a durat relaţia cu care Elena Ceauşescu nu era deloc de acord.

„Relaţia lui Nicu Ceauşescu cu Donca a durat 15 ani. (Elena Ceauşescu) avea un of pe chestia asta. Mai mult decât atât, voia să-l îndepărteze de gaşca asta nebunatică pentru că avea alte gânduri cu el.

Aş vrea să-l citez pe Paul Niculescu Mizil, ce se întâmplă cu noi se întâmplă între noi şi familia Ceauşescu. Nu aveţi treabă să vă amestecați.

Aveam 20 de ani pe atunci. Fiind cel mai mic, eram un joly joker pentru ei. M-a durut foarte mult această depărţire şi m-a marcat.

Era o poveste foarte fumuroasă. Erau nişte nebunii frumoase pe care le făceam împreună. Eram zi de zi acasă la Serghei. Ne strângeam acolo verile pe terasă cât se putea de mult”, a declarat Nicolae Ceauşescu, nepotul dictatorului comunist, într-un interviu acordat Antena3.

Nicolae Ceauşescu, nepotul dictatorului comunist
foto: captură Antena3

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul Revoluției din 89. Căpitanul care l-a împușcat pe Ceaușescu, mărturia care schimbă tot: A fost lovitură de stat. Sprijin de la URSS și ”turiștii-agenți”

Fiul lui Ion Ceauşescu, cel mai mic dintre fraţii liderului comunist, a afirmat că Elena Ceauşescu a intervenit pentru a-l despărţi pe Nicu de Donca Mizil, cu toate că era considerată marea lui iubire. Nu a contat nici că ea era unul din cei trei copii ai lui Paul-Niculescu Mizil, unul important demnitar comunist

„S-a întâmplat foarte brusc totul, dintr-odată au dispărut. S-a retras Serghei Mizil din grupul lui Nicu. (…)

Nu numai Donca încurca. Încura anturajul pe care-l avea Nicu. Poate ca părinte e de înţeles. Faptul că stăteam zi de zi.  Nicu, în ciuda faptului că stătea până în ore târzii din noapte, a doua zi se ducea la serviciu la UTC. Nu cădea bine să facă.

E o contradicţie între generaţii.. (…) Nu pot să vă spun că era o femeie rea. Avea răutăţile dânsei.

Pe invidiatul femeilor sunt foarte multe legende. Cele despre care se spunea că era invidioasă, erau mult mai tinere. Legendele au apărut din dorinţa de a acoperi alte motive care au stat la baza răcelii vizavi de aşa zisele concurente.

Da, se poate spune că era o femeie rea. Nu am avut de-a face cu dânsa”, a mai precizat Nicolae Ceauşescu.

Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil. Căsătoria cu Poliana Cristescu, una aranjată de Elena Ceauşescu

„În 1983-84-85, Nicu Ceauşescu s-a căsătorit cu Poliana Cristescu. A fost un moment aranjat.

Au găsit-o pe Poliana. E un om foarte ok. Au găsit-o activiştii, Securitatea… Corespundea cerinţelor mătuşii mele.

Nu avea antecedente, a avut o viaţă foarte strictă, părinţii oameni normali. A considerat că era foarte bună pentru Nicu”, a mai spus ultimul nepot al lui Nicolae Ceauşescu.

Totodată, fiul lui Ion Ceauşescu a explicat că vărul său, Nicu Ceauşescu, a făcut tot posibilul să divorţeze de Poliana Cristescu.

„A evitat orice discuţie de ce a acceptat aşa ceva (căsătoria cu Poliana Cristescu). Era foarte rece şi distant cu Poliana. A făcut tot ce a putut pentru a ajunge la divorţ. După doi-trei ani s-a ajuns”, a mai precizat el.

Citeşte şi: Nepoata lui Nicolae Ceauşescu povesteşte în premieră ce conţine scrisoarea lăsată de tatăl său, fratele dictatorului, înainte să se sinucidă la Viena