Detalii neștiute despre tatăl lui Radu Banciu: „A condamnat oameni la moarte”

Radu Banciu, în vârstă de 53 de ani, este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști sportivi. Dar dacă despre viața profesională a jurnalistului se știe aproape tot, despre viața personală Banciu nu a povestit prea multe.

19 dec. 2023, 15:33
Detalii neștiute despre tatăl lui Radu Banciu: „A condamnat oameni la moarte”

Radu Banciu a dezvăluit, în cadrul podcastului moderat de Mihai Crăciun, detalii din viața tatălui său. Acesta a fost magistrat, mare parte din activitate desfășurându-se în perioada comunismului. De altfel, în anii în care a activat, a și condamnat oameni la moarte. În podcastul „Crăciun tot anul”, Banciu a dezvăluit că tatăl său a fost timp de 43 de ani a fost judecător în Târgu Mureș.

Detalii neștiute despre tatăl lui Radu Banciu: „A condamnat oameni la moarte”

Jurnalistul de la Prima Sport a insistat pe faptul că tatăl lui a fost un magistrat extrem de corect, care a judecat doar în litera legii și care nu a făcut niciun vreun compromis. Banciu a dezvăluit că tatăl lui a condamnat chiar oameni la moarte, condamnarea la moarte fiind o pedeapsă care se regăsea în perioada comunismului.

Tata a fost judecător 43 de ani. Știți ce-mi spunea de fiecare dată? Că nu a luat în viața lui un fir de ață. Niciodată nu a putut fi acuzat de nimic. El judeca în litera legii. Nu exista cale de mijloc. A condamnat oameni la moarte, pe vremea comunismului, sau la ani grei de pușcărie, dar nu a făcut niciodată un compromis profesional”, a spus Radu Banciu.

Citeste si Radu Banciu l-a desfiinţat pe CTP: „Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură!”. Ce a spus despre Cătălin Tolontan VIDEO

Banciu, dezvăluiri despre fratele lui: „Eu cu frate-miu făceam campionatele Angliei și ale Franței”

Jurnalistul de la Prima Sport  a vorbit și despre fratele său, rememorând o parte din copilăria lor. Pe atunci, jurnalistul, fratele său, dar și alți prieteni de-ai lor au inventat un joc similar cu fotbalul de masă.

Jucam cu piese de rummy. Era atât de popular jocul ăsta printre copii încât organizam competiții precum cele oficiale, din fotbalul real. Spre exemplu, eu cu frate-miu făceam campionatele Angliei și ale Franței. Altul se ocupa de Campionate Europene și Mondiale. Erau competiții în toată regula, cu trageri la sorți, cu tot”, a dezvăluit Radu Banciu la podcastul lui Mihai Crăciun.

Citeste si Radu Banciu a vrut-o de nevastă pe Ioana Cosma, dar și pe Oana Zamfir. Ce l-a oprit din a le face propunerile: „Nici nu m-am așezat la coadă”