Detalii scandaloase în dosarul fraudei cu credite la Casa de Ajutor Reciproc a MAI

Cei care au pus mâna pe împrumuturile penale spun că nu îi cunosc pe cei care le-au girat. Oameni nevinovați s-au trezit cu salariile blocate pentru credite cu care nu au nicio legătură. Dosarul împrumuturilor de la CAR-ul Ministerului de Interne este anchetat acum de polițiștii de la secția 14. Politistii spun ca trei persoane au calitatea de suspect si sunt cercetate penal de procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4. Jurnaliştii România TV au făcut un reportaj filmat cu camera ascunsă.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 12:43
Detalii scandaloase în dosarul fraudei cu credite la Casa de Ajutor Reciproc a MAI

Până la această oră un bărbat din Belciugatele plătește de peste un an pentru două împrumuturi cu care nu are nicio legătură. Cei care au luat creditele respective fie sunt de negăsit, fie tac.

Cel de-al doilea împrumut e făcut de o femeie din Buftea. Nu-și poate explica de unde a apărut girantul.

Discuție telefonică Reporter- Creditată
– Doamnă, cine l-a făcut pe acest om girant la împrumutul dumneavoastră, de care dumneavoastră ați beneficiat? (…) Care este „blatul” dintre dumneavoastră și acești polițiști? Pentru că această golănie ați făcut-o, practic, împreună. TC 
– Nu știu ce să vă spun, că dacă aș fi știut să vă spun v-aș fi răspuns la această întrebare. În opțiunea mea, eu aș fi vrut să rezolvăm această problemă. TC 09.35

România TV a prezentat pe larg povestea creditelor false de la Casa de Ajutor Reciproc a M.A.I. Constantin Burcea, tânărul care a căzut în plasa mafiei creditelor, spune că nu-i cunoaște pe cei doi care au făcut împrumuturile pentru care el plătește de mai mult de un an.

„M-am trezit la locul de muncă cu o poprire pe salariu de la CAR-ul MAI. Mi-au oprit bani de la muncă în fiecare lună timp de un an și jumătate, s-au strâns aproape 160 de milioane, nu am semnăturile mele pe dosar. N-am dat buletinul nimănui pentru a gira pe cineva. Sunt un băiat amărât. Uiteți ce mi-au făcut”, a povestit victima. 

Angajata de la C.A.R-ul Ministerului de Interne recunoaște că dosarele se fac superficial. Explicațiile ei sunt dezarmante: n-a fost curioasă nici măcar dacă girantul este viu!

Discuție Reporter- Angajată a CAR- MAI:
– Această doamnă, când a apărut cu adeverința ăluia, nu v-ați întrebat: „stai puțin, că vii cu adeverința ta, te-nțeleg. Dar de unde până unde ai pus tu mâna pe adeverința acestui om? Adu-mi acest om, poate e mort!” Iată că aici, în sediul MAI se poate!
– Credeți că-mi stă-n măsură să mă-ntreb dacă ăla e viu?
– Doamna asta s-a prezentat la dumneavoastră cu buletinul altcuiva! Dumneavoastră v-ați uitat că e femeie și ăla e buletin de bărbat? O minimă curiozitate aveți când vine un om să ceară bani?
– Câteodată da.