Detalii şoc în cazul crimei din Bihor. Ucigaşii s-au dus cu cadavrul la cumpărături

Publicat: Miercuri, 15 Ianuarie 2020 09:06 // Actualizat: Miercuri, 15 Ianuarie 2020 09:06 // Sursa: romaniatv.net

Detalii şocante din cazul crimei în care o femeie şi-a instigat fiul şi ginerele să-i ucidă concubinul. Femeia, supărată că concubinul îi jigneşte fiica şi-a pus fiul şi ginerele să îl bată pe concubin, doar că bărbatul agresat a murit. Ucigaşii s-au dus cu cadavrul la cumpărături, în portbagaj.

Au apărut detalii noi, şocante, în cazul crimei din Girişu de Criş. Concubina care a comandat crima şi asasinii lui Nicolae Cardoş, bărbatul din Girişu de Criş dat dispărut săptămâna trecută şi găsit mort pe marginea unui canal colector din satul Berechiu, s-au dus cu cadavrul victimei la un magazin din Oradea, pentru a cumpăra tocmai soda caustică cu care l-au desfigurat, scrie ebihoreanul.ro.

Informaţia reiese din referatul de arestare întocmit pe numele celor trei criminali transmis, marţi, sub formă de extras de procurori.

Citeşte şi CRIMĂ ÎN FAMILIE. O femeie şi-a instigat fiul şi ginerele să îi ucidă concubinul. Toţi trei, arestaţi preventiv

Potrivit documentului, în seara zilei de 4 ianuarie, disputa între Cardoş şi concubina lui, Gajdos Klara, a pornit după ce bărbatul "i-a adresat cuvinte jignitoare fiicei sale", o adolescentă în vârstă de 15 ani.

Crimă pentru fiică

Enervată, femeia le-a propus fiului ei, Kis Atilla, şi prietenului fetei, Ionuţ Flonta, să-i aplice o corecţie, "fără însă a-l ucide" şi tot ea i-a înmânat lui Flonta "un sucitor din lemn pentru a-l lovi pe acesta în cazul în care va continua să le adreseze jigniri şi ameninţări ei sau fiicei sale".

În acel moment, spun procurorii, Cardoş (foto) a luat un cuţit şi a început să o înjure, motiv pentru care femeia a plecat într-o cameră în care se aflau adolescenta şi cei doi tineri, unde i-a convins pe aceştia din urmă să-l ucidă.

Pentru a-şi atrage victima în curte, Kis i-ar fi spus că centrala termică s-a defectat. Bărbatul a ieşit împreună cu Kis în anexa în care se afla centrala, iar când a vrut să se întoarcă în bucătărie, Flonta (şi nu Kis, cum spuneau iniţial sursele ziarului) a fost cel care, "din spate, l-a lovit cu sucitorul de lemn în zona capului şi a umărului drept".

Cardoş s-a dezechilibrat, moment în care Kis "i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului cu bara metalică (levier), acesta căzând la pământ".

În tot acest timp, concubina victimei urmărea scena din casă. Văzând ce se întâmplă, a ieşit. "Observând că victima se află căzut la pământ, având o baltă de sânge lângă cap, şi având dificultăţi în a respira, le-a solicitat suspecţilor să-l lase în acel loc, fără ajutor şi să intre în imobil, unde să aştepte până ce victima va deceda", scrie în referatul procurorilor.

Cu cadavrul la plimbare

Nicolae Cardoş a murit după aproximativ o oră. Ulterior, în prezenţa femeii, cei doi tineri l-au împachetat pe bărbat în mai mulţi saci din material de plastic negru şi l-au pus în portbagajul maşinii lui Flonta, care se afla parcat în curtea locuinţei. "Pentru a nu fi descoperită fapta, în seara respectivă, sucitorul din lemn şi articolele vestimentare purtate la momentul comiterii faptei de autori, întrucât pe acestea se evidenţiau pete de sânge, au fost arse de către aceştia în cazanul de încălzit al imobilului", se arată în referatul de arestare.

A doua zi, pe 5 ianuarie, Kis, Flonta şi Gajdos s-au urcat în maşină şi, cu cadavrul în portbagaj, au pornit spre Oradea. S-au oprit la Hipermarketul Leroy Merlin, de unde femeia a achiziţionat sodă caustică, după care au încercat să scape de cadavru. Potrivit procurorilor, cei trei s-au deplasat pe drumul comunal 77, pe direcţia Livada – Sînnicolau Român, iar vizavi de fabrica Livaro Group Plastor, Flonta a oprit maşina şi a aruncat într-un şanţ de pe marginea drumului levierul folosit la comiterea crimei.

"Din acel loc, sus-numiţii s-au deplasat în Berechiu unde în zona canalului colector au oprit autoturismul. Kis şi Flonta au scos victima din portbagajul autoturismului, timp în care inculpata, concubina victimei, a preparat soda caustică cu care, apoi, cei doi criminali au stropit victima, care a fost abandonată, în final, "pe digul canalului aflat pe partea stângă a drumului agricol, într-o zonă cu vegetaţie deasă, pentru a nu putea fi observată", au mai arătat anchetatorii.

Pe 6 ianuarie, Gajdor Klara‚ a sesizat la Poliţia Girişu de Criş dispariţia concubinului ei.

Criminal cu remuşcări

Cel care i-a condus pe anchetatori la cadavrul victimei a fost Ionuţ Flonta, trei zile mai târziu, pe 9 ianuarie. "Organele de cercetare penală au fost conduse de inculpat pe traseul Oradea – Nojorid – Leş – Gepiu – Berechiu, ocazie cu care, la ieşirea din localitatea Berechiu, după trecerea la nivel cu calea ferată Oradea – Salonta, a indicat şi precizat că acolo se găseşte cadavrul, care era înfăşurat în sac din material plastic de culoare neagră", arată referatul.

Cadavrul avea capul zdrobit, prezentând "leziuni cu înfundare sub formă alungită", de pe urma loviturilor cu levierul, iar "în zona feţei şi zona toracică", criminaliştii au găsit şi "urme de substanţă de culoare albă cu aspect cristalizat", care s-a stabilit că este soda caustică.

De la locul unde au abandonat cadavrul, Flonta i-a condus, apoi, pe anchetatori, pe traseul Berechiu – Gepiu – Leş – Nojorid - Livada, până la locul în care au abandonat levierul cu care, a spus el, Kis a lovit victima. "În locul indicat de inculpat, la o distanţă de aproximativ 4 metri faţă de acostamentul drumului înspre albia unui canal a fost găsit, înfipt în sol, un levier metalic de aproximativ 0,60 metri, cu diametru de aproximativ 2 cm. S-a procedat la ridicarea levierului, ocazie cu care pe suprafaţa acestuia s-au evidenţiat urme de sol şi fragmente de păr, posibil uman", se precizează în referat.

Audiaţi, Gajdos Klara, Kis Atilla şi Ionuţ Flonta au recunoscut crima comisă, iar pe 10 ianuarie au fost conduşi la o reconstituire, "ocazie cu care cei trei inculpaţi au descris în mod amănunţit faptele comise".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
crimă crima girisu de cris Gajdos Klara instigare la crimă Nicolae Cardos
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H