DETALII ŞOCANTE în cazul crimei din Roman: Profesoara ar mai fi încercat să îşi ucidă soţul

Detalii şocante au ieşit la iveală în cazul profesoarei din Neamţ care şi-a tranşat soţul şi s-a plimbat cu el în saci de plastic pe străzi. Rudele bărbatului spun că femeia era extrem de agresivă şi că ar mai fi încercat să-l ucidă pe colonelul în rezervă. Între timp, legiştii au dat şi primele date ale necropsiei: bărbatul a avut parte de o moarte violentă, a fost lovit cu putere în cap.

17 sept. 2015, 08:03
DETALII ŞOCANTE în cazul crimei din Roman: Profesoara ar mai fi încercat să îşi ucidă soţul

Crima înfiorătoare a profesoarei din Roman care şi-a tranşat soţul, apoi i-a aruncat bucăţile de corp în trei tomberoane din Târgu Frumos, i-a adus în stare de şoc pe membrii familei celui omorât. Victima, colonelul pensionat Gheorghe Zaharia, se născuse şi copilărise în Belceşti. Acesta locuia în Roman de ani buni, şi mai avea încă doi fraţi. Unul dintre ei murise în urmă cu şase ani, iar sora locuieşte în prezent în Botoşani. Sora bărbatului ucis a povestit viaţa de calvar prin care a trecut fratele ei, în relaţia cu femeia care l-a ucis, scrie ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi Un bărbat a fost TRANŞAT de propria soţie, în Neamţ

Erau căsătoriţi de 13 ani, şi aveau trei copii (din relaţii anterioare, n.r.). Eu ştiam că soţia colonelului este de profesie inginer, apoi a fost suplinitoare ca profesoară de biologie. Relaţiile dintre noi erau foarte reci, nu îl lăsa soţia să vorbească cu mine. Ba chiar a mai fost o situaţie în care a fost dus la spitalul de psihiatrie din Iaşi, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Depresia a făcut-o pentru că a murit tatăl meu şi a rămas singur la ţară. Noi nu aveam cum să îl ajutăm, eram departe unul de altul. A făcut depresie de supărare. Noi credem că ea a încercat să îl omoare. La el acasă am văzut un ştreang pe hol şi un scaun alături, apoi a fost dus la Iaşi la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost diagnosticat cu depresie. Medicii i-au spus să stea jumătate de an, fără să facă nimic. Şi ea îi dădea pastilele. Iar la spital, ea a făcut scandal medicilor spunând că el nu trebuie să stea internat într-un spital civil, ci ar trebui unul militar. Medicii i-au replicat că şi ea este bolnavă, că are probleme. Nu m-a lăsat niciodată să colaborez cu el„, a spus sora bărbatului ucis.

Femeia a mai povestit că soţia îi luase chiar şi telefoanele şi că nu îi dădea voie să vorbească nici chiar cu vecinii de bloc.

Ultima oară când am vorbit cu el a fost în urmă cu un an de zile. Îl ţinea din scurt, şi nu avea posibilitate să vorbească. După ce a murit tata, ea a vrut să împărţim tot, voia bani. El mereu insista să dezbatem moştenirea, probabil la presiunea ei. I-am dat o parte din bani, prin Judecătorie. În urmă cu şase ani, a murit şi celălalt frate al meu. Cu banii ăia care i-au revenit, în urma procesului de la departajare, ea i-a luat. El a spus ulterior că nu a primit nimic. Mai mergea la Belceşti, iar acolo intra în diferite anturaje, şi tare mă tem că el acolo s-a învăţat să bea. Nu ştiu dacă îl bătea, nu îmi spunea mie. Era un bărbat bine făcut, şi nu îndrăznea să tragă în femeie. Îmi spunea să nu mă bag, că este o femeie cuminte„, a spus femeia.

Mai mult, rudele bărbatului sunt de părere că acesta ar fi fost ucis din banilor şi a geloziei. Oamenii recunosc faptul că fostului militar îi cam plăcea să umble după femei, iar acest lucru ar putea fi o explicaţie şi pentru faptul că soţia i-a tăiat organele genitale, scrie libertatea.ro.

Din câte ştiu eu, ea a încercat să-l mai omoare o dată, a vrut să-l spânzure. Lui îi cam plăcea băutura şi ea nu suporta treaba asta, plus că îi fugeau ochii şi după alte femei„, a spus verişoara victimei.

Se pare că bărbatul ar fi divorţat de prima nevastă din cauza consumului său de alcool.

Citeşte şi Profesoara din Roman care şi-a tranşat soţul a fost reţinută

Procurorii din Neamţ, cei care anchetează cazul, spun că profesoara în vârstă de 64 de ani, Ana Zaharia, a fost surprinsă luni noaptea de camerele de luat vederi ale unei benzinării din Roman, la ora 0.55, urcându-se cu cei trei saci în autocar. Ea a ajuns la Târgu Frumos la ora 1.30. Duminică seara, femeia a pus câteva bucăţi de cadavru în doi saci de plastic, pe care i-a transportat la autogară şi i-a ascuns. Luni seară, ea a mai transportat un sac, apoi s-a urcat în autocarul Bucureşti – Iaşi. Procurorii încă nu au aflat unde a ascuns femeia organele interne ale soţului, şi nici cele genitale. Capul însă a fost găsit învelit în ziare şi pungi, într-o debara din apartamentul lor. Ea era pensionată, ca şi soţul ei.

Potrivit rezultatelor preliminarii ale autopsiei realizată de medicii IML, colonelul Gheorghe Zaharia ar fi fost lovit în cap cu un obiect contondent, de trei ori.

„Pe lângă faptul că acest cadavru este depresat la nivelul încheieturilor şi pe lângă faptul că nu prezintă organe interne, au fost constatate o serie de leziuni, ceea ce înseamnă că au existat nişte activităţi de lovire la nivelul craniului, cel mai probabil cu un obiect contondent”, a precizat procurorul de caz Stelian Olteanu.

Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată de infracţiunea de omor calificat şi de cea de profanare de cadavre. Totodată, profesoara din Roman va fi adusă joi la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru a fi expertizată. Procurorii vor să vadă dacă aceasta este în deplinătatea facultăţilor mintale.

Citeşte şi DESCOPERIRE MACABRĂ în casa profesoarei din Roman care şi-a tranşat soţul