Detalii uluitoare în cazul elevului mort la şcoală. Medicii legişti au devăluit din ce cauza a murit băiatul de 12 ani

Legiştii care au făcut necropsia băiatului care a murit la Liceul Teoretic "Horia Hulubei" din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, au spus că elevul avea o malformaţie congenitală vasculară.

17 dec. 2015, 15:58
Detalii uluitoare în cazul elevului mort la şcoală. Medicii legişti au devăluit din ce cauza a murit băiatul de 12 ani

Un elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din oraşul Măgurele, a murit miercuri dimineaţă, după ce a făcut convulsii şi a căzut, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor. Medicii chemaţi de urgenţă pentru a-i acorda primul ajutor nu au mai putut face nimic pentru copil şi au constatat decesul.

Potrivit Mediafax, legiştii au constatat în urma necropsiei că băiatul suferea de o malformaţie congenitală vasculară.

„A fost un anevrism care s-a rupt. Anevrismul aortic reprezintă o zona slăbită şi «umflată» în peretele aortei. Când aorta anevrismală este slăbită, se poate rupe şi provoacă hemoragie ce poate provoca deces rapid”, au spus legiştii, precizând că ruperea anevrismului aortic este pe locul 15 în lista cauzelor de deces.

Inspectorul general şcolar al judeţului Ilfov, Coca Codreanu, a declarat că femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe băiat de pe holul şcolii, în jurul orei 07.40, şi l-a dus în clasă, iar ulterior acestuia i s-a făcut rău. Codreanu a precizat că mama băiatului este cadru didactic în acea şcoală, iar tatăl este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Citeşte şi: Un tânăr de 19 ani, elev la un liceu din Bârlad, găsit mort în pat