Detaliul care schimbă tot ce se ştia despre crima de la Oneşti. Autorităţile au confirmat: Victimele au fost ucise în două minute

Apar noi detalii despre crima odioasă de la Oneşti. Comisarul-șef Cristian Gheorghe, adjunctul Direcției de Investigații Criminale, care face parte din echipa de verificare trimisă de Poliția Română la Onești, a venit cu o nouă dezvăluire.

02 mart. 2021, 23:56
Detaliul care schimbă tot ce se ştia despre crima de la Oneşti. Autorităţile au confirmat: Victimele au fost ucise în două minute

Detaliul care schimbă tot ce se ştia despre crima de la Oneşti. Acesta a dezvăluit că cei doi muncitori înjunghiați mortal de fostul proprietar al apartamentului în care lucrau aveau mâinile legate la spate și nu se puteau apăra, că negocierea cu agresorul a decurs bine până la momentul unei „busculade”, echipa de intervenție care se afla la etajul doi a spart ușa „într-un minut și ceva”, dar cei doi fuseseră deja înjunghiați și nu au mai putut fi salvați.

Detaliul care schimbă tot ce se ştia despre crima de la Oneşti. Autorităţile au confirmat: Victimele au fost ucise în două minute

„Ușa metalică, la momentul pătrunderii, era blocată cu o scară, a cedat la un minut și ceva”, a declarat Cristian Gheorghe la Digi 24. Acesta subliniază şi faptulcă echipa de intervenție s-a folosit de un berbec.

De altfel, acesta atrage atenţia că negociatorul a avut „tot timpul” contact cu agresorul, iar în momentul în care a văzut că s-a creat „o busculadă” a dat semnalul să se intervină, explicând că acesta a fost momentul în care una dintre victime l-a atacat pe agresor, iar acesta a înjunghiat-o.

Cristian Gheorghe susține că au fost prezente două echipe de intervenție: una care se afla la etajul II, sub apartamentul în care erau agresorul și cei doi muncitori, care a intrat în bloc pe ușa din spate și nu a fost văzută de nimeni, și o alta echipă, „de backup”, care se afla „după colțul blocului”, pe au văzut-o și martorii din stradă.

El susține că Poliția făcuse rost de decizia judecătorească și urma să i-o dea agresorului, dar a intervenit incidentul dintre un muncitor și agresor. Comisarul-șef a mai spus că agresorului i se făcuse un profil psihologic, din discuții cu cunsocuții acestuia, și că avea „un profil de hoț”.

„Un hoț, de exemplu, nu este întotdeauna violent”, a spus acesta.

Despre soția agresorului, care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, Cristian Gheorghe a spus că se afla la etajul IV și că a discutat cu polițiștii.

„Soția a avut un dialog cu noi, numai că punctul ei de vedere a fost că ceea ce face soțul ei e bine și că îl susține în toate demersurile sale”, a spus comisarul-șef.

Citeşte şi: Criminalul din Oneşti care a ucis doi oameni a fost operat. Bărbatul se află acum la Terapie Intensivă