Noi detalii în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Soţia a spus că îşi susţine soţul agresor

Reprezentanții Poliției Române au organizat o conferință de presă pentru a explica modul în care au acționat în luării de ostatici de la Oneşti. Reamintim că doi electricieni au murit.

02 mart. 2021, 14:19
Noi detalii în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Soţia a spus că îşi susţine soţul agresor

Noi detalii în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază că cei care se fac vinovaţi de moarte celor doi electricieni vor fi pedepisţi conform legii.

Noi detalii în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare

Citeşte şi Bărbatul din Oneşti care i-a luat ostatici pe cei doi muncitori este recidivist. Noi detalii în cazul crimei care a îngrozit România

„Cei care se fac vinovati de aceasta tragedie vor raspunde legal. Doresc sa precizez ca ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Primul apel la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care anunţa că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a intrerupt, însă operatoarea l-a trasferat catre colegii din teren.

Primul echipaj a ajuns la fata locului la 5 min dupa sesizare. La ora 11:53 s-a dispus constituirea unei grupe operative formata din 17 politisit, printre care si un negociator. Adjunctul politiei Onesti il cunostea pe barbat si a incercat sa-l calmeze, a incercat detensionarea situatiei.

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind în timpul său liber. Celălat negociator era în concediu medical. Negociatorul a ajuns la 13:33 de minute. La 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU. La 14.30, agresorul a reapelat sistemul 112 și a sesizat că are 2 persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate sau 300.000 de euro.

Dacă auzea o mișcare în fața blocului sau pe scară a amenințat că-i omoară. Cel de la 112 a solicitat să discute cu o victimă din apartament, pentru a confirma că trăiește.

Politistii au discutat si cu soţia agresorului care a declarat ca il sustine pe sotul său. A sunat din nou la 112 cerând să i se facă legatura cu persoane mai importante pentru că poliţia nu-l poate ajuta”, a declarat Poliţia.

Negociatorul  a precizat în timpul conferinţei de presă că situaţia era sub control, însă în jurul orei 15:55 s-a produs un declic.

„Din interior s-au auzit zgnomote”, a precizat negociatorul.

Citeşte şi Luare de ostatici la Oneşti. Discuţiile din timpul negocierilor între poliţişti şi criminal: „De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Reamintim că doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00. După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Femeia a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută, luni seara târziu.