Detaliul neștiut în cazul dublei crime din Onești. Ce l-a făcut pe Gheorghe Moroșan să recurgă la uciderea celor doi muncitori

S-a aflat ce a declanșat măcelul din Onești, faptă pentru care Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime, a fost condamndat definitiv la 30 de ani de închisoare.

04 mai 2023, 19:28
Detaliul neștiut în cazul dublei crime din Onești. Ce l-a făcut pe Gheorghe Moroșan să recurgă la uciderea celor doi muncitori
Ce a declanșat masacrul din Onești

S-a aflat care a fost lucrul care ar fi declanșat măcelul comis de Gheorghe Moroșan în apartamentul din Onești. După mai bine de cinci ore de la sechestrarea victimelor, polițiștii și martorii erau convinși că agresorul s-a calmat și că va ceda.

Totuși, lucrurile s-au schimbat brusc, fără vreo explicație. Conform declarațiilor martorilor, vecinii care au văzut de la geamurile apartamentelor ce se întâmplă în locuința revendicată de Gheorghe Moroșan, gestul uneia dintre victime a fost cel care a dus la măcel, potrivit ziaruldebacau.ro.

După ce timp de cinci ore Moroșan a vorbit la telefon cu polițiștii, dar și cu soția sa care se afla în fața blocului, agresorul părea să se fi calmat. Acesta solicitase și prezența ziariștilor locali din Onești pentru a-și expune public necazul trăit de familia sa în legătură cu apartametul pierdut în instanță.

Citește și: Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime din Oneşti, condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia este definitivă

Martorii le-au povestit anchetatorilor cum unul dintre muncitorii sechestrați l-a atacat pe agresorul care se afla aplecat peste pervaz. Crezând că poate profita de neatenția acestuia, legat cu mâinile la spate, l-a lovit cu genunchiul în spate. Lovitura a declanțat măcelul. Bărbatul s-a întors brusc și a început să lovească cu cuțitul cu lama de 20 de centimetri pe care îl avea în mână. Una dintre victime s-a prăbușit în sufragerie, iar cealaltă într-o altă cameră, unde a încercat să se refugieze.

Gheorghe Moroșan, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au păstrat sentinţa iniţială dată de Tribunalul Bacău și anume 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime de la Oneşti din primăvara anului 2021. Soția acestuia, considerată complice, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanţii inculpaţi Moroşan Aurelea şi Moroşan Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021”, se arată în sentinţa dată, marţi, de Curtea de Apel Bacău, citată de Agerpres.

Citește și: Cazul Onești. S-a aflat ce a discutat Gheorghe Moroșan cu operatorii 112 și polițiștii, înainte de dubla crimă. Dialog halucinant

În stabilirea sentinţei, magistraţii i-au aplicat lui Gheorghe Moroşan (70 de ani) pedeapsa cea mai mare, de 30 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de omor, la care au adăugat un spor de o treime din pedepsele pentru celelalte două infracţiuni, respectiv 7 ani şi 4 luni.

Astfel, s-a ajuns la o pedeapsă cumulată de 37 ani şi 4 luni de închisoare, dar, în temeiul articolului 60 Cod penal, judecătorii au redus pedeapsa la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, adică 30 de ani de închisoare.

Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar care ajunsese în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite.