Detaliul observat de către teologul Valentin Guia în scandalul „Visarion Alexa”: „Sunt lucruri care nu se leagă!” | EXCLUSIV

Teologul Valentin Guia i-a criticat dur, la pachet, pe preotul Visarion Alexa, dar și pe femeia care a făcut denunțul la Poliție. 

20 sept. 2022, 12:51
Detaliul observat de către teologul Valentin Guia în scandalul „Visarion Alexa”: „Sunt lucruri care nu se leagă!” | EXCLUSIV

Visarion Alexa a păcătuit în repetate rânduri, susține Valentin Guia. Preotul a încălcat Taina Căsătoriei, dar și Taina Spovedaniei, susține teologul.

„Erau de doi ani de zile împreună (n.r. – preotul și enoriașa), asta se știe deja. Sunt câteva lucruri care din punct de vedere bisericesc nu se leagă. Niciodată spovedania nu se face noaptea! Există o rânduială bisericească. 

Să ne aducem aminte că Spovedania este una dintre cele Șapte Sfinte Taine, care se face doar în Sfânta Biserică! Se poate proceda altfel doar în cazuri excepționale, de exemplu pentru oameni care sunt pe patul de moarte. Nu se face spovedanie în afara Bisericii sau pe internet, pe WhatsApp, Facebook și așa mai departe! În Biserică se creează acea stare bisericească, ce ajută omul să se căiască”, a declarat Valentin Guia, pentru site-ul RomâniaTV.net.

 

Valentin Guia susține că în scandalul „Visarion Alexa” există doi vinovați

 

De asemenea, teologul susține că și femeia a greșit pentru că nu a anunțat imediat superiorii ierarhici ai preotului, imediat după derapaj.

„Eu consider că această femeie e influențată de entități malefice. Nu ai cum să pui mâna pe ea și să nu urle! Dacă era femeie credincioasă, trebuia să meargă imediat la episcopul locului.

Cel mai mult are de suferit Sfânta Biserică a lui Hristos în acest scandal. Necuratul știe să pună anumite persoane în astfel de situații”, a mai punctat Guia, pentru România TV.

De asemenea, Valentin Guia a solicitat ca preotul Visarion să fie cât mai rapid demis, de conducerea BOR.

 

Controverse în scandalul „Visarion Alexa”

Visarion Alexa, originar din Bacău, cu parohie în București, cartierul Militari, a fost acuzat de agresiune sexuală de o femeie în vârstă de 37 de ani. Momentan, preotul este suspendat de conducerea BOR.

Mai multe informații controversate au reieșit până acum, din anchetă: cei doi ar fi avut o relație mult prea apropiată de doi ani de zile, Taina Spovedaniei era făcută și în afara Bisericii, preotul o pipăia pe femeie în zone intime. Potrivit informațiilor din anchetă, femeia a fost pipăită în zonele interzise în cel puțin trei ocazii.

„(n.r. – Enoriașa) A depus plângerea pe 20 iulie, adică în ultima zi în care se putea formula plângere (…)”, a declarat avocatul preotului Visarion Alexa.