Teologul Valentin Guia, poziție tranșantă în scandalul „Visarion Alexa”: „Trebuie demis, de urgență!” | EXCLUSIV

Valentin Guia a intervenit în scandalul care-i are implicați pe Visarion Alexa și pe femeia pe care preotul obișnuia să o spovedească într-o manieră care a provocat revoltă în societate. Într-un interviu oferit pentru site-ul RomâniaTV.net, teologul a subliniat necesitatea ca oficialul BOR să se retragă din funcție ori să fie dat afară de administrația Bisericii Ortodoxe Române (BOR). 

20 sept. 2022, 12:24
Teologul Valentin Guia, poziție tranșantă în scandalul „Visarion Alexa”: „Trebuie demis, de urgență!” | EXCLUSIV

Valentin Guia susține că anumite grupuri de interese din societate deja au început să profite de scandalul cu Visarion Alexa implicat. Astfel, acestea deja au demarat campanii de discreditare a BOR.

„Lucrurile sunt tot mai evidente, el (n.r. – preotul Visarion Alexa) a recunoscut faptele sale. Dar ca teolog, atenția și grija mea este orientată la sufletele celor păstoriți. Mulți credincioși au văzut în el o speranță, un reper, în special tinerii. Acum, toți acești copii sunt dezamăgiți. Persoanele afectate emoțional de acest eveniment sunt mii. Acest preot ținea conferințe. Întotdeauna trebuie să ne gândim la suflete, nu la indivizi. 

Anatema a fost aruncată, neomarxiștii deja denigrează Taina Spovedaniei, care e extrem de importantă. Mai mult, vor fi o grămadă de bărbați cu soții credincioase, practicante, care vor primi foarte mare reticență vizita în Biserică a femeilor, mai ales în cazurile în care preotul este mai prezentabil. Așadar, să oprim din față porcăiala asta! Riscăm să ajungem într-o zonă în care toți preoții vor fi considerați curvari”, a transmis Valentin Guia, despre preotul cu parohie în cartierul Militari, din București.

 

Teologul Valentin Guia, despre preotul Visarion Alexa: „Trebuie de urgență demis!”

 

Pentru ca încrederea în Biserică să nu fie afectată, administrația BOR trebuie să ia măsuri urgente, e de părere teologul.

„De urgență trebuie caterisit (n.r. – demis). Nu trebuie lăsată nicio suspiciune că cineva îl acoperă. O să fim alături de el, în sensul că-l vom ajuta să se căiască, eventual ar putea să rămână teolog, dar oricum, trebuie să se retragă, nu mai poate să fie preot.

Administrația BOR trebuie să ia atitudine. Lucrurile sunt în cascadă, vin unul după altul, nu putem să pierder o mulțime de credincioși pentru rătăcirea unui îndrăgostit. Sufletele credincioșilor și mai ales ale tinerilor trebuie puse pe primul loc”, a declarat Valentin Guia, pentru RomâniaTV.net.

 

Controverse în scandalul „Visarion Alexa”

 

Visarion Alexa, originar din Bacău, cu parohie în București, cartierul Militari, a fost acuzat de agresiune sexuală de o femeie în vârstă de 37 de ani. Momentan, preotul este suspendat de conducerea BOR.

Mai multe informații controversate au reieșit până acum, din anchetă: cei doi ar fi avut o relație mult prea apropiată de doi ani de zile, Taina Spovedaniei era făcută și în afara Bisericii, preotul o pipăia pe femeie în zone intime. Vezi AICI – acuzațiile femeii, AICI – stenogramă, discuție controversată dintre preot și enoriașă și AICI – acuzațiile lui Visarion Alexa și alte informații din anchetă.