Detergentul lichid a devenit monedă de schimb pe piaţa drogurilor

Un bărbat din SUA, suspectat că ar fi furat nouă sticle de detergent, a fost arestat şi a primit o cauţiune de un milion de dolari în California. Acesta este doar ultimul incident dintr-o serie lungă de furturi de detergenţi pe care poliţia le asociază cu nevoia de a "finanţa" dependenţa de droguri.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 19:40
Detergentul lichid a devenit monedă de schimb pe piaţa drogurilor

Hoţii s-au specializat pe detergentul Tide lichid pentru că sticlele mari (cu preţuri de până la 20 de dolari) au devenit un fel de „monedă de schimb” pe piaţa drogurilor, informează BBC.

Ronald Ledesma a încercat să fure 9 sticle de detergent Tide în statul California, dar a fost prins pentru că a făcut accident cu maşina la scurt timp după furt. Se pare că Ledesma era sub influenţa metamfetaminelor.

Hypermarketurile din SUA îşi sporesc securitatea în jurul stocurilor de detergent Tide şi autorităţile se declară îngrijorate. Un purtător al poliţiei din Orange County, Jim Amormino, a declarat că poliţia este oarecum derutată de trend-ul furturilor de detergent.

„Se pare că este folosit pentru a fi vândut pe străzi. Obţin pe el destul încât să-şi satisfacă nevoile de consum redus de droguri”, a declarat Jim Amormino.