Deţinutul de la Jilava care a părăsit punctul de lucru, găsit de poliţişti

Un deținut de la Penitenciarul Jilava care era căutat de Poliție, după ce a părăsit luni după amiază punctul de lucru, a fost găsit, luni, de angajaţii închisorii, cu sprijinul poliţiştilor, la familia sa din Glina. Condamnatul a invocat motive personale pentru fapta sa, fără să dea alte detalii, au declarat reprezentanţii penitenciarului.

19 sept. 2016, 19:48
Deţinutul de la Jilava care a părăsit punctul de lucru, găsit de poliţişti

Un bărbat condamnat la cinci ani şi patru luni pentru tâlhărie, care îşi ispăşea pedeapsa în regim semideschis la penitenciarul Jilava, a fost găsit la familia sa din Glina după ce, luni, a părăsit un punct de lucru şi nu s-a mai întors la locul de detenţie. Condamnatul a invocat motive personale pentru fapta sa, au declarat reprezentanţii penitenciarului.

Deţinutul a fost căutat de mai multe echipe operative ale Penitenciarului Jilava, ale Poliţiei şi ale Poliţiei de Frontieră după ce a plecat, luni, de la punctul de lucru din comuna Vidra fără să se întoarcă la închisoare.

Bărbatul lucra, sub pază, la sortarea legumelor într-un depozit din comuna Vidra, judeţul Ilfov. În jurul orei 15.15 angajatul penitenciarului a observat că deţinutul a dispărut.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi Poliţia de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, au arătat reprezentanţii penitenciarului.

Deţinutul se numeşte Ştefan Marian Valentin, are 24 de ani, şi se afla în detenţie din 2013 pentru tâlhărie, faptă pentru care a primit o pedeapsă de cinci ani şi patru luni de închisoare. Reprezentanţii închisorii spun că deţinutul a avut un comportament bun şi a fost recompensat în repetate rânduri.

Citeşte şi Autorităţile din Tulcea sunt în alertă. Un deţinut condamnat pentru furt calificat a evadat