Deţinuţii dintr-o închisoare din Venezuela au încercat să evadeze. Sunt cel puţin 46 de morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin 46 de morţi şi un număr încă neclar de răniţi s-au înregistrat vineri în timpul unei tentative de evadare dintr-o închisoare din Venezuela, a declarat pentru EFE un funcţionar al centrului carceral, care a apreciat că numărul morţilor "va continua să crească", deoarece starea unora dintre răniţi este "extrem de gravă".

RomaniaTV.net
02 mai 2020, 09:11
Deţinuţii dintr-o închisoare din Venezuela au încercat să evadeze. Sunt cel puţin 46 de morţi şi mai mulţi răniţi

Revolta a început vineri la ora locală 13:00 (17:00 GMT), în Centrul Penitenciar Los Llanos (Cepello), din Guanare, localitate situată la circa 500 kilometri sud-vest de capitala venezueleană Caracas, unde ancheta continuă, a transmis pentru EFE o sursă judiciară, care nu a explicat circumstanţele în care s-au produs faptele.

În timpul revoltei, în care deţinuţii au folosit arme de foc şi arme albe, dar şi o grenadă, directorul închisorii, Carlos Toro, a fost grav rănit, fiind înjunghiat în spate şi în zona capului. Totodată, o agentă a Gărzii Naţionale Bolivariene (GNB) a fost atinsă de şrapnel provenit de la o grenadă aruncată de unul dintre deţinuţii implicaţi în revoltă.

Răniţii grav au fost transportaţi la un spital din regiune, iar morţii au fost transferaţi la o morgă improvizată în apropierea închisorii, în localitatea Guanare, statul Portuguesa, unde urmează să fie identificaţi, iar apoi vor fi anunţate rudele.