Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul Botoşani a fost prins

Deţinutul care a evadat, miercuri, din Penitenciarul Botoşani a fost prins în localitatea Truşeşti, aflată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Botoşani, de către patru angajaţi ai unităţii de detenţie, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 12:27
Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul Botoşani a fost prins

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, deţinutul, care ispăşea o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat, a fost prins după aproape două ore, de către patru angajaţi ai unităţii.

Deţinutul a fost prins în localitatea Truşeşti, aflată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Botoşani.

În acest caz a fost sesizat Parchetul Tribunalului Botoşani şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă în vederea identificării circumstanţelor în care a avut loc incidentul.

Un deţinut condamnat pentru furt a evadat, miercuri, din Penitenciarul Botoşani, poliţiştii organizând mai multe filtre în oraş pentru prinderea acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Ana Maria Anghel, deţinutul ispăşea o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat şi se afla în penitenciar din vara anului trecut, în regim de detenţie semi-deschis .

Conform sursei citate, miercuri, deţinutul, în vârstă de 28 de ani, din localitatea ieşeană Costeşti, lucra la gospodăria agrozootehnică a penitenciarului, iar la un moment dat a plecat să ia insecticid, iar ulterior angajaţii penitenciarului au constatat dispariţia acestuia.