Deutsche Bank, suspectată că ar fi ascuns pierderi de până la 12 miliarde de dolari

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a lansat o investigaţie pentru a clarifica dacă Deutsche Bank a ascuns pierderi de până la 12 miliarde de dolari în timpul crizei financiare, au declarat surse apropiate situaţiei, scrie Mediafax, care citează Financial Times.

04 apr. 2013, 12:56
Deutsche Bank, suspectată că ar fi ascuns pierderi de până la 12 miliarde de dolari
Investigaţia urmează să stabilească dacă cea mai mare bancă din Germania a supraevaluat intenţionat instrumente financiare derivate, astfel încât să evite un eventual ajutor de stat. Pentru asta, anchetatorii Bundesbank vor călători la New York săptămâna următoare.
 
Experţii băncii centrale vor discuta cu persoane care au informaţii despre tranzacţiile Deustche Bank din perioada 2006-2009, inclusiv foşti angajaţi.
 
Investigaţia deschide un nou front pentru Deutsche Bank, notează Financial Times. Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA se află printre autorităţile de reglementare care cercetează deja cazul.
 
Banca germană a negat până în prezent acuzaţiile.
 
Trei angajaţi ai Deutsche Bank au contactat separat comisia pentru bursă din SUA cu acuzaţii că banca a supraevaluat în timpul crizei financiare o poziţie uriaşă de trading, cu o valoare de 130 de miliarde de dolari.
 
Traderii ar fi evitat înregistrarea pierderilor în timpul turbulenţelor financiare din 2007-2009, iar conducerea era la curent cu situaţia, au afirmat aceştia. Dacă pierderile ar fi fost înregistrat corect, ar fi depăşit 4 miliarde de dolari şi ar fi putut ajunge chiar până la 12 miliarde de dolari.
 

loading...