DEUTSCHE WELLE remarcă progresele din Codul silvic

Codul silvic este subiectul cel mai disputat din aceste zile, remarcă DEUTSCHE WELLE, care notează că legea Codului Silvic „se înscrie, cu siguranță, pe drumul cel bun".

21 mai 2015, 10:22
DEUTSCHE WELLE remarcă progresele din Codul silvic

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privitoare la Codul Silvic, iar DEUTSCHE WELLE remarcă faptul că, atât PNL, cât și președintele României au renunțat „să mai combată articolul privitor la cotele de exploatare și la preemțiune”.

„Nu în ultimul rând este de menționat că președintele Klaus Iohannis nu a mai insistat nici el pe tema cotelor de exploatare. În cursul conferinței de presă din ziua de luni 18 mai, Președintele a mutat accentul pe articolul 20, cel privitor la proprietățile forestiere mai mici de 10 ha și care ar fi cele mai expuse defrișărilor necontrolate”, scrie sursa media germană.

În cele din urmă, președintele Iohannis a declarat că va promulga legea chiar dacă amendamentele sale vor fi respinse. Cu toate că sunt mai multe obiecții privind forma finală a Codului Silvic, „în ceea ce privește subiectele mari – limitarea exploatării nemăsurate, a exporturilor de lemn brut și paza pădurilor – proiectul se înscrie, cu siguranță, pe drumul cel bun”, subliniază DEUTSCHE WELLE.