Deva renunță la iluminatul festiv și alocă banii pentru Spitalul Județean

Municipalitatea Deva va renunța în acest an la iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar banii economisiți vor fi alocați pentru achiziționarea mai multor echipamente necesare secției ATI a spitaluli Județean de Urgență Deva.

25 nov. 2020, 20:38
Deva renunță la iluminatul festiv și alocă banii pentru Spitalul Județean

Deva renunță la iluminatul festiv. Primarul Florin Oancea a anunțat că în acest ani bani pentru iluminatul festiv vor fi alocați pentru achiziționarea mai multor echipamente necesare secției ATI a celui mai mare spital din județ. SJU Deva se află în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Citește și: România nu va intra în carantină! Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție să promovez un lockdown după alegeri

„Am fi dorit să ne bucuram cu toții de strălucirea sărbătorilor de iarnă. Din păcate, perioada dificilă pe care o traversăm ne impune o altă ordine a priorităților. Anul acesta, Deva nu va mai fi scăldată, ca în alți ani, de luminile de sărbătoare care împodobeau orașul. În acest an trebuie să fim solidari cu semenii noștri afectați de pandemie și trebuie sa ne asigurăm că toti cei ajunși în această situație au o șansă la viață. De aceea, am hotărât să propun Consiliului Local ca banii destinați iluminatului festiv să fie redirecționați pentru sănătatea devenilor”, a declarat edilul.

Conform unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării CL Deva, Primăria va aloca SJU Deva suma de 871.000 de lei, din care 573.000 reprezintă valoarea mai multor echipamente medicale pentru secția ATI s spitalului, cum ar fi aparatele de ventilație mecanică, monitoare de funcții vitale, dar și alte dispozitive medicale.

Deva renunță la iluminatul festiv. Diferența de sumă va fi folosită pentru achiziționare altor echipamente medicale necesare secțiilor de Pneumoftiziologie și Chirurgie Plastică. Cu aceste fonrui, valoarea sumelor alocate de Primărie pentru achiziția de echipamente medicale la SJU Deva se ridică la suma de 4,38 milioane de lei.

Studenții la medicină, repartizați la patru spitale din județul Hunedoara

Studenți voluntari din cadrul Facultății de Medicină Generală din Arad au fost repartizați la patru dintre spitalele suport Covid din județul Hunedoara.

În baza unui Ordin al Comandantului Acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, 16 studenți voluntari de la Facultatea de Medicină Generală din Arad au fost repartizati la patru spitale hunedorene care tratează pacienți bolnavi „COVID-19”.