România nu va intra în carantină! Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție să promovez un lockdown după alegeri

Președintele României susține că nu va impune carantina în România după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Klaus Iohannis a declarat că se vor impune măsuri zonale, acolo unde situația o va impune.

25 nov. 2020, 18:19
România nu va intra în carantină! Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție să promovez un lockdown după alegeri

România nu va intra în carantină. Președintele României susține că nu are intenția de a promova lockdown după alegerile parlamentare.

Citește și: Klaus Iohannis: Avem o tendință de scădere a infectărilor. Dar nu am învins încă virusul

”În acest context de carantină, lockdown, vreau să fie foarte clar. Nu există nicio intenție să promovez un așa-numit lockdown după alegerile parlamentare din 7 decembrie. Repet. Nu există nicio intenție de a intra în carantină după alegeri. Sunt politicieni care încearcă să se promoveze cu astfel de știri senzaționale” , a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că se vor institui măsuri zonale, acolo unde situația o va impune. Președintele susține că România trebuie să obține rezultate pozitive, pentru că mortalitatea și gradul de ocupare al secțiilor ATI este din ce în ce mai mare.

România nu va intra în carantină. ”Dar nu, nu se întâmplă lockdown-ul. Vom continua să instituim măsuri zonale, acolo unde situația o impune, unde avem o creștere prea mare a numărului de cazuri. Trebuie să obținem schimbări pozitive pentru că, din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor ATI sunt prea mari” , susține președintele.

Mai mult decât atât, președintele susține că populația respectă măsurile impuse de autorități, urmând ca acestea să rămână în continuare valabile. Iohannis a precizat faptul că virusul nu a fost încă învins.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală și am cerut o analiză privind evoluția epidemiei în orașele carantinate. Datele furnizate relevă că începând cu 20 noiembrie se observă o tendință de scădere a cazurilor de COVID. Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri. Acest grafic pe care îl aveți acum pe ecran arată evoluția de la începutul pandemiei. Se vede cum de câteva zile am ajuns pe un palier și tendința e linia roșie” , susține Klaus Iohannis.