Dezacorduri în coaliţie, Rareş Bogdan se opune impozitului progresiv. „Cota unică s-a dovedit că aduce bani”

Cota unică de impozitare "s-a dovedit că aduce bani", afirmă liderul liberal Rareş Bogdan, el precizând că niciun social-democrat nu a mers "oficial" în coaliţia de guvernare pentru a ridica problema înlocuirii acesteia cu altă metodă de impozitare.

05 iun. 2022, 08:27
Dezacorduri în coaliţie, Rareş Bogdan se opune impozitului progresiv. „Cota unică s-a dovedit că aduce bani”

„Orice comparaţie face oricine, fiscalitatea la nivelul României atrage investiţii şi nu respinge, pentru omul de afaceri. Singura problemă pe care încă o avem şi va trebui rezolvată în timp, este impozitarea excesivă pe salariu. Acolo suntem în deficienţă, dar în rest, e un cadru friendly, suntem deschişi, avem umbrelă de securitate NATO, suntem membri ai Uniunii Europene”, este de părere Rareş Bogdan.

Mai mult decât atât, europarlamentarul a respins ideea renunţării la cota unică de impozitare.

Citeşte şi Rareş Bogdan mătură cu distribuitorii de energie care cer bani Guvernului: „Au greşit un milion de facturi!”

„Nu a ieşit niciun social-democrat partener de guvernare, oficial, cu această chestiune. Noi, în coaliţie, nu am discutat, nu a venit să spună domnul Ciolacu sau domnul Câciu, sau domul Tudose, sau domnul Stănescu sau altcineva. Iar cota unică s-a dovedit că aduce bani, cota unică este pentru cel care munceşte. Nu-i dau în cap celui care lucrează mai mult pentru a-l ajuta pe celălalt”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că nu crede că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să se modifice sistemul de taxare a companiilor. El a precizat că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal să facă în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică.

Citeşte şi Rareş Bogdan, ultimatum pentru Florin Cîţu: „El apără sistemul bancar, nu înţelege că ce face este radical. Trebuie să depăşească şocul pierderii funcţiilor”