DEZAMĂGIRE în tabăra PDL, după eşecul în alegeri. Vezi explicaţiile liderilor VIDEO

La sediul PDL nu este timp de sărbătoare. Scorul dat de numărătoarea paralelă, 17% la nivel naţional, este mult sub cele mai sumbre aşteptări ale democrat-liberalilor.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 05:07
DEZAMĂGIRE în tabăra PDL, după eşecul în alegeri. Vezi explicaţiile liderilor VIDEO

Sondajele după închiderea urnelor au fost întâmpinate cu scepticism şi dezamăgire de tabăra democrat-liberalilor. Liderii PDL s-au strâns pe rând în clădirea organizaţiei din Bucureşti pentru a aştepta şi comenta între ei rezulatele exit-poll-urilor. P

rintre cei care au ajuns la sediul PDL s-au aflat şeful campaniei Vasile Blaga, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, precum şi Theodor Stolojan, Sulfina Barbu, Silviu Prigoană, Cristian Preda, Monica Macovei, Adriean Videanu. Totodată, fiica cea mică a preşedintelui a fost şi ea prezentă la întâlnire. Elena Băsescu a mers însoţită de Cristian Boureanu.

Rând pe rând, liderii PDL au căutat explicaţii pentru eşec.

„Este o consecinţă a ceea ce s-a întâmplat în ultimele şase luni. Nu ne aşteptam să pierdem la sectorul 3. Nu este prima dată când exit-poll-urile greşesc cu până la 10%. Partidul va merge mai departe, partidele sunt formate din oameni, poate că unii oameni o să dispară”, a declarat Cristian Boureanu.

„Este preţul plătit pentru trei ani foarte grei. Nu am devenit partid sub 3 %. Lăsaţi-ne să tragem concluzii după rezultatele de ansamblu”, a spus Cristian Preda.

„Fac anunţ public din partea PDL: condamnăm violenţa fără precedent a alegerilor, care din punctul meu de vedere, de data asta a întrecut orice alegere din România. Condamnăm campania murdară dusă de reprezentanţii USL şi vom prezenta un bilanţ. Nimeni nu are de câştigat din campania murdară”, a precizat Adrieanu Videanu.

Deşi a pierdut în faţa lui Sorin Oprescu la Capitală, Silviu Prigoană consideră că a scos un scor onorabil şi a avut chiar puterea să îl felicite pe învingător. „În primul rând aş vrea să îl felicit pe domnul Oprescu pentru câştigarea alegerilor la Capitală. Din punctul meu de vedere, am scos un scor onorabil, la fel şi PDL, ţinând cont de conjunctura în care s-au desfăşurat alegerile”, a declarat Silviu Prigoană.

Adriean Videanu conduce echipa care face numărătoarea paralelă pentru PDL. Democrat-liberalii speră ca scorul real al formaţiunii să fie mai mare decât cel prezentat de exit-poll-uri.