Dezastru după cutremurul din Grecia şi Turcia. Bilanţul: 51 morţi, circa 900 răniţi şi peste 100 oameni scoşi de sub dărâmături

Cel puţin 51 de persoane au murit şi alte aproape 900 au fost rănite după ce un cutremur puternic a lovit vineri vestul Turciei. Potrivit preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, peste 100 de supravieţuitori au fost scoşi de sub clădirile prăbuşite. Și în Grecia sunt cel puțin trei morți și mai mulți răniți, pe insula Samos, aflată în apropierea epicentrului.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 06:05
Dezastru după cutremurul din Grecia şi Turcia. Bilanţul: 51 morţi, circa 900 răniţi şi peste 100 oameni scoşi de sub dărâmături

Bilanţul deceselor în urma puternicului seism care a zguduit vineri oraşul Izmir din vestul Turciei a urcat la 51, a precizat duminică vicepreşedintele turc Fuat Oktay, potrivit DPA.

Aproximativ 885 de persoane au fost spitalizate, dintre care 667 au fost deja externate, a declarat preşedintele Turciei Recep Erdogan în oraşul Izmir, al treilea cel mai mare din Turcia şi unde un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a distrus aproape 20 clădiri şi a declanşat un mini tsunami.

Au fost amenajate aproximativ 3.000 de corturi, în timp ce cămine studenţeşti sunt pregătite să găzduiască localnici care trebuie să stea departe de clădirile avariate, a precizat Erdogan.

Operațiunile de salvare au continuat peste noapte și mai continuă. Până acum peste 100 de oameni au fost scoşi de sub dărâmături.