Dezastru ecologic în Scoţia: 13 balene au murit după ce au eşuat pe o plajă VIDEO

13 balene au murit după ce au eşuat pe o plajă din Scoţia. Zeci de voluntari, biologi marini şi ofiţeri ai pazei de coastă s-au chinuit ore în şir să salveze balenele. Nu se ştie deocamdată din ce cauză au eşuat mamiferele. Incidentul vine la numai o zi după ce 17 balene au murit pe o plajă din Statele Unite.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 13:41
Dezastru ecologic în Scoţia: 13 balene au murit după ce au eşuat pe o plajă VIDEO

Zeci de voluntari s-au chinuit ore în şir să salveze balenele pilot eşuate pe o plajă din Scoţia.

„Acest incident este foarte neobişnuit. Avem printre noi oameni care au lucrat toată viaţa lor la salvarea balenelor eşuate, dar niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situaţie. De obicei avem de-a face cu un singur animal eşuat, nu cu o turmă întreagă”, a declarat un voluntar.

În ciuda eforturilor depuse de voluntari, biologi şi ofiţeri ai pazei de coastă, 13 dintre cele 26 de balene care au eşuat au murit. Restul balenelor au fost ajutate să iasă în larg.

„Noi le ducem înapoi în mare, dar din motive necunoscute există posibilitatea ca acestea să se întoarcă spre ţărm şi să eşueze din nou pe plajă. Nu ne rămâne decât să sperăm”, a mai spus un voluntar.

Biologii marini sunt îngrijoraţi de soarta mamiferelor şi se tem că toate vor muri. Veştile proaste continuă, un grup de 24 de balene a fost descoperit înotând în apele puţin adânci din apropiere de coasta scoţiană Cellardyke, iar specialiştii se tem că şi acestea vor eşua.