DEZASTRU ECOLOGIC O insulă din Maldive a ajuns un "coş de gunoi" GALERIE FOTO

Publicat: Duminică, 24 Iunie 2012 18:44 // Actualizat: Duminică, 24 Iunie 2012 18:47 // Sursa: RTV.net

Aproape 750 de milioane de turişti vizitează anual insulele Maldive, cu plajele lor albe şi imaculate. Dar turismul, care a aduce profituri uriaşe ţării, are şi dezavantaje: poluarea masivă din cauza gunoiului produs de turişti. Din această cauză, guvernul a sacrificat o insulă, transformând-o în "coş de gunoi".

Deşi guvernul a luat recent hotărârea să oprească depozitarea gunoiului pe insula Thilafushi, stricăciunile făcute de ani de zile de poluare nu pot fi şterse aşa de uşor.

Insula este acoperită de gunoaie, majoritatea sticle şi ambalaje de plastic de la turişti dar şi metale toxice, azbest sau plumb. Se pot vedea munţi de gunoaie incendiate, din care ies nori negri şi toxici.

Republica Maldive, fiind un arhipelag de insule, unele cu o populaţie foarte densă, are o problemă uriaşă cu evacuarea gunoiului.

Din cele 200 de insule locuite, 99 sunt staţiuni turistice, potrivit DailyMail.

La aproximativ 7 kilometri de capitala ţării, Malé, se află şi insula gunoiului, Thilafushi, construită pe un recif de corali acum 20 de ani.

Dintr-un paradis în Oceanul Indian, insula a devenit un munte de gunoaie.

Ţara evacua pe insulă aproximativ 330 de tone de gunoaie pe zi, în condiţiile în care fiecare turist produce aproape 3.5 kilograme de gunoaie pe zi.

Guvernul din Maildive a hotărât să oprească aruncarea gunoiului pe insula Thilafushi şi îl va trimite în schimb cu feribotul în India.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
insula gunoiului insulele Maldive poluare insule maldive Thilafushi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iun 11:41
... Thilafushi, Insula Gunoi Fosta lagună Thilafushi, situată la câţiva kilometri de Male, capitala din Maldive, a fost transformată într-o insulă a...
17 iul 23:05
...Male, in ceea ce priveste evacuarea deseurilor, in conditiile in care un singur turist produce pe zi 3.5 kg de gunoaie (iata si sursa). ...
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H