DEZASTRU în judeţul Galaţi după potop. Locuinţe şi recolte INUNDATE, podeţe şi drumuri surpate

Dezastru după potop în judeţul Galaţi. Ploile abundente de săptămâna trecută au lăsat în urma lor un peisaj cutremurător. Zece locuinţe şi peste 100 de hectare de teren agricol au fost afectate de aluviuni iar din cauza infiltraţiilor, mai multe podeţe şi drumuri s-au surpat.

02 sept. 2013, 07:22

Aluviunile aduse de ploi au afectat peste 100 de hectare de culturi, iar apa a inundat zece locuinţe din localitatea Suceveni. Din cauza infiltraţiilor, pâmântul o ia la vale iar mai multe drumuri comunale şi podeţe s-au făcut una cu pământul. Surpările au afectat un drum judeţean şi un pod.

Potrivit România TV, drumurile sunt pline de cratere şi nu se mai poate circula decât pe jos. Situaţia este foarte gravă pentru că oamenii nu-şi pot aduce acasă recoltele de pe câmp.

„Se pot ivi situaţii de urgenţă la care nu se poate interveni. Maşinile de ambulanţă, de pompieri nu pot pătrunde în multe zone. Oamenii nu pot ieşi cu propriile utilaje, nici măcar cu căruţe nu se poate trece să ajungă la recolte”, a precizat Emanoil Cătălin Bocaneanu, prefect judeţul Galaţi.

Pefectul le-a promis localnicilor că va face tot posibilul pentru obţinerea de fonduri guvernamentele pentru reparaţia dumurilor afectate.